StoryEditorOCM
Mali nogometnačeti koronom

Crnica dvokorakom ušla u polufinale, a tamo ih čekaju Makarani. Utakmicu je najavio trener Mladen Perica Štrla

Piše PIŠE JOSIP ĆALETA CAR
30. travnja 2021. - 12:33

Crnica je bez veće muke stigla do polu završnice prvenstva hrvatske i tako najavila nove oglede se nekadašnjim prvacima iz Makarske. Iako je prvi ogled Crnice i Alumnusa obilovao uzbuđenjima, u drugom su Šibenčani ipak pokazali kako su kvalitetnija momčad. Imao je Mladen Perica dosta briga pred ovaj susret.

Momčad je na put krenula bez dvije važne karike, Perića i Subotića koji su ostali kući zbog virusa, no svi oni koji su istrčali na parket dvorane Jelkovac dali su sve od sebe i stigli do cilja, plasmana u polufinale. Crnica je slavila sa 2:1, pogocima Šamije i Matijevića, dok su domaći počasni pogodak postigli šest sekundi prije kraja. Bila je to utakmica koju su Šibenčani kontrolirali svih 40 minuta.

Bolju igru u prvom dijelu okrunili su lijepim pogotkom Šamije iz daljine, dok su do drugoga stigli u nastavku nakon jedne kontre koju je na drugoj vratnici u mrežu pospremio Matijević. Znali su momci sa kraja grada kakav ih protivnik čeka u Sesvetama, stoga su se bazirali na ono najvažnije, kako zaustaviti Markića i Andrijaševića koji je u prvom susretu na Baldekinu postigao sva četiri pogotka za Alumnus, no planove Šibenčana poremetila je rana ozljeda Stojkovića koji je već sredinom prvog dijela zbog ozljede zgloba napustio parket.

– Znali smo da igraju čvrsto i disciplinirano, a u napadu sve baziraju na dvojcu Markić, Andrijašević. Stoga smo obranu igrali dosta plitko, što nam je omogućavalo razvijanje kontre. Kad smo došli do vodstva uhvatila ih je nervoza, tako da smo imali još nekoliko izglednih prigoda. Sve počinje od obrane, a u tom segmentu smo bili vrlo dobri, zadovoljno nam je kazao Mladen Perica Štrla nakon pobijede sa kojom su izborili polufinale.

image
Mladen Perica Štrla, trener Crnice
Nikša Stipaničev/Cropix

Već na spomen polufinala lice šibenskog stratega se smrkne. Naime korona je očito pronašla put do svlačionice Crnice. Za sada su van stroja Subotić, Perić, Kuač i Jelovčić, dok je još nepoznanica što će biti sa ozljedom Stojkovića i bolesti Šamije, tako da je upitno u kakvom će sastavu Crnica istrčati u Makarskoj, gdje ih čeka jedno sasvim drugo Novo vrijeme.

– Oni su imali dosta problema sa ozljedama tijekom prvenstva. Sada su kompletni i kvalitetni. Mi smo u regularnom dijelu slavili oba puta, ali sada su odnosi snaga poprilično na njihovoj strani, zabrinuto nam je kazao Štrla.

Makarani u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih igrača, uz dva Brazilca tu su Bajrušević, Kazazić i Osredkar. Šibenčani su do sada imali recept za Novo vrijeme, no ovoga puta bolest će diktirati sastav, a tako i mogućnosti šibenske momčadi.

– Igrat će oni koji budu spremni, svi oni znaju na koji način igramo, stoga treba dati sve od sebe i rezultat neće izostati – jasna je poruka šibenskog stratega. Crnica prvi susret polu finala igra u Makarskoj danas sa početkom u 18 sati.

20. travanj 2024 11:24