StoryEditorOCM
Košarkavijesti s parketa

ŽKK Šibenik raskinuo ugovor sa Srpkinjom Vučković, slijedi teška borba za ostanak u košarkaškoj eliti

Piše Borislav JURAS
3. siječnja 2022. - 17:39

Raskidom ugovora sa srpskom igračicom Milicom Vučković, košarkašice Šibenika, trenutno posljednjeplasirane u Premijer ligi, ostale su još tanje u reketu, na centarskim pozicijama. Kako se nisu odrekle opstanka u hrvatskoj eliti, za očekivati je da će klupski čelnici pronaći barem (igrački) nešto kvalitetnije rješenje za tu poziciju.

Ipak, skromni budžet im ne ostavlja prostora za najave ambicioznijih "akcija" u zimskome prijelaznom roku, koji traje od 20. prosinca do 11. siječnja. Zamjena centara bi trebala biti jedina promjena u sastavu, a eventualno novo ime neće imati pravo nastupa u zaostalim utakmicama iz prvog dijela sezone (Brod na Savi i Ragusa).

Hrvatska reprezentativka, Šibenka Klaudia Periša će do kraja sezone igrati u talijanskom Trevisu. Riječ je o sredini koja je na prijelazu tisućljeća imala europskog košarkaškog giganta po imenu Benneton, gdje su dio svojih igračkih i trenerskih karijera proveli Toni Kukoč, Petar Skansi, Željko Obradović i drugi velikani ovog sporta. Ženski Treviso ipak nije velikan. Štoviše, još nema pobjedu u sjevernoj skupini talijanske A-2 lige, pa je jasno da je Periša došla kako bi pomogla u pokušaju da stignu do opstanka. Ona je kalendarsku 2021. počela u Njemačkoj (Saarlouis), pa u novu sezonu krenula kao igračica Bronija (talijanska A-1 liga). Za taj sastav je odigrala tek šest utakmica (prosjek šest poena). Poklopilo se da za nju nije bilo mjesta kad je u klub došla Mia Mašić, kolegica joj iz reprezentacije!

Igračica Vodica i tri cure Šibenika su na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske. To su Gina Nikola Pirjak (Vodice), Josipa Milković, Petra Dragović i Lori Zlatoper (sve iz Šibenika). S popisa 20 igračica uzrasta do 16 godina, još se jedno ime može povezati sa Šibenikom. To je Lena Bilić, kćerka Danire Bilić (prije Nakić), prve zvijezde bivšeg Elemesa, osvajačice olimpijskog srebra, svojevremeno jedne od najboljih europskih košarkašica. Pripreme će u Zagrebu, uz novogodišnji predah, trajati do 8. siječnja.

Bez triju kolegica, kadetkinje Šibenika će se pripremati za utakmicu koja odlučuje o plasmanu na prvenstvo Hrvatske, a to je gostovanje vršnjakinjama Raguse, 12. siječnja u Dubrovniku. Godinu su zaključile porazom u Splitu, od sastava KA Žana Lelas (77:43). Vodice ne igraju kadetsku ligu Dalmacije, ali su pozvane na turnir u Zadru, najavljen za 3. i 4. siječnja.

 

26. travanj 2024 12:55