StoryEditorOCM
KošarkaKorona i na Baldekinu

Zaražen jedan član klupskog osoblja Šibenke: U samoizolaciji šest košarkaša, utakmica sa Splitom odgođena

Piše Krešimir Gulin
28. listopada 2020. - 12:46

Neće biti ništa od dalmatinskog košarkaškog derbija između Šibenke i Splita koji se trebao igrati u petak u 18 sati u dvorani na Baldekinu. Razlog je zaraza koronavirusom koja je uhvatila i 'narančaste'.

- Nakon što je osjetila blage simptome, jedna osoba iz GKK Šibenke napravila je test koji je pokazao pozitivan nalaz na COVID-19.

Epidemiološka služba od subote dio igrača, trenera i djelatnika, ukupno sedam osoba, tretira kao kontakte zaraženog te im od tada teče 10 dana samoizolacije koja će trajati do 3.11- objavili su iz Šibenke na svojim službenim stranicama.

Kako neslužbeno doznajemo, zaražen je jedan član klupskog osoblja, a s njim je u bliskom kontaktu bilo šest igrača Šibenke koji su zajedno putovali u kombiju na subotnju utakmicu s Alkarom u Sinju.

Na sreću, barem za sada, nitko od Šibenkinih igrača ne osjeća simptome i nije pozitivan. Inače, oni bi trebali izaći iz samoizolacije 3. studenog i početi trenirati dan kasnije, dok bi prvu iduću utakmicu Šibenka trebala igrati već 6. studenog u Osijeku. Naravno, sve je to pod velikom zankom upitnika. Uostalom kao i scijela sezona, ne samo u košarci, već i u brojnim drugim sportovima.

14. travanj 2024 19:26