StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka na tri fronta

Zahuktava se i Baldekin: predsjednik Nakić i trener Milačić otkrili što očekuju od nove sezone

Piše Šibenski.hr
29. rujna 2023. - 08:51

Na druženju s novinarima predsjednik kluba Ante Nakić i trener Šibenke Damir Milačić najavili su cijelu sezonu, očekivanja od ABA 2 lige, koliko su zadovoljni pripremama i novim igračima te koliko su navijači važan dio kluba i podrške sa tribina.

Ante Nakić, predsjednik kluba: Čeka nas zahtjevna sezona na tri fronta. Favbet liga, ABA2 i KUP. U pripremnom periodu imali smo dosta problema sa ozlijeđenim igračima, no sada se to sve pred početak sezone lagano stabilizira. Što se tiče početka sezone, iz godine u godinu dižemo ljestvicu i očekujemo da ćemo biti uspješni kao i prošle godine i, kada se kompletiramo, da sa najboljim ekipama budemo ravnopravniji i da na domaćim utakmicama pokušamo svakoga dobiti. Vidjet ćemo i što nam nosi ABA 2 liga, no ja očekujem da ćemo biti konkurentni. Ako bi sada postavljali ciljeve bilo bi idealno da dođemo do doigravanja da budemo u osam ekipa.

Cilj nam je i da od prve utakmice Favbet lige napunimo dvoranu, da nam dođe što više navijača jer smo se spremni i ove sezone ‘potuči’ sa svima. Bitan nam je taj aspekt pune dvorane jer evo osobno osjećam da je ekipa spremna prihvatiti taj elan s tribine i mislim da će nam, kada dvorana bude puna, biti naš šesti igrač.

Damir Milačić, trener Šibenke: Ove godine imamo jednu respektabilnu momčad i dovoljno širine za razliku od dvije zadnje sezone. za početak mi je najbitnije da se Topolović što prije vrati tako da možemo imati dimenziju igre ispod koša i sa linije tri poena jer to je ono što nam u ovom trenutku fali. Ciljano smo neke igrače odmarali tijekom priprema kako bi početak sezone dočekali kompletni. Nadam se i da ćemo već prvu utakmicu svi biti na broju u ovom sastavu, mimo Paića, Pleadina i Topolovića koji je nezgodno ozlijedio prst na pripremnoj utakmici u Zadru. zadovoljan sam kako ekipa radi i zadovoljan sam kako smo izgledali. Puno smo radili jer ono što nas čeka je dosta teško s obzirom na prvu utakmicu sa Splitom, pa 6. listopada igramo protiv Zadra, 8. listopada putujemo u Suboticu, 9. i 11. je ABA 2 liga, tako da u vrlo kratkom periodu ćemo odigrati puno utakmica i ova količina treninga bi trebala iznijeti.

Mislim da ćemo na duge staze uhvatiti dobre pozicije, pokušat ćemo napraviti sve da ponovimo lanjski rezultat i da budemo što konkurentniji.

Što se tiče novih igrača tu optimizam postoji baš iz tog razloga što su se jako brzo uklopili. Oni su nosioci, jer nema Paića, Pleadina, Jambrovića, Brocića…nema igrača koji su iznijeli prošlu sezonu i sada su novi igrači došli na njihova mjesta i prilagodba je bila brza što mene čini sretnim i svaki od njih je dao veliki doprinos i znak da ga se može respektirati i očekivati od njega još više nego što su možda u dolasku i najavi drugi očekivali – kazao je trener Milačić.

Naša želja i ove godine je da pokažemo što smo radili zadnje dvije sezone, kako trener u svom sportskom smislu tako i uprava u svom i ovim putem pozivam sve navijače da dođu u dvoranu da je napunimo već od prve domaće utakmice protiv Zadra i da tako nastavimo kroz sezonu nošeni punom dvoranom jer ja evo mogu obećati da je ta ekipa spremna prenijeti tu energiju s tribine – naglasio je Nakić, dok se trener Milačić nadovezao: Treba nam podrška od prve utakmice od samog početka sezone jer smo malo desetkovani bez pojedinih igrača. taj huk sa tribina lani je pokazao koliko smo moćni svi skupa. zahvalio bi se navijačima koji su nas podržali prošlu sezonu i na Baldekinu i na gostovanjima i htio bih da se to ponovi i ove sezone.

Iz kluba s Baldekina podsjećaju da svoje godišnje ulaznice po cijeni od 70 eura možete kupiti u Fan shopu od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 do 18 sati.

Godišnja ulaznica osigurava ulaz Favbet lige i ABA 2 lige za koju Šibenka ima domaćinstvo u prosincu. Cijena pojedinačne ulaznice je 5 eura.

 

 

 

 

01. svibanj 2024 17:28