StoryEditor
KošarkaKošarka

Zadrani poveli u utakmici koju su obilježila jeziva prepucavanja Tornada i Funcuta

25. travnja 2019. - 23:28

Zadar je poveo u seriji na dvije dobivene utakmice u četvrfinalu HT Premijer lige, nova priča je na Baldekinu u nedjelju.  Zadrani su uz pobjedu sačuvali Žorića koji je istina sjedio na klupi, ali bez odigrane sekunde i Dašića koji je dvoboj  pratio s tribina.

Prvo se oglasila publika: " Uprava odlazi", potom su otvaranje  obilježile tri "trice" , dvije zadarske , jedna šibenska, iza koje su gosti pali u ritmu, pa se domaća momčad uglavnom ubačajima iz reketa nakratko odvojila na šest viška, uključili su se Brzoja i Vuković.

Zaustavio ih je s tri poena Korać, kojem je pak na isti način odgovorio Little čime je i završena prva dionica. U drugoj se "tricom" Milekovića Šibenik  domogao kratkotrajnog vodstva. Jer su iza toga "popili" seriju 15:4, načeo ih je iz daljine Marić, onda je prisnažio Bašić s dvije "trice", kasnije još jednom.

Između toga puno tog su rješavali Marić i Krajina. Šibenski brod se nešto više nagnuo u 19. minuti, otišli su na minus 13, ali su Vuko i Mileković koji je zabio za tri poena,  vratili ravnotežu.

Publika? Funcuti su stigli u 12, minuti, Tornado je čekao na svojem mjestu, onda su uslijedile uvrede s obje strane, ali nema potrebe šporkavati papir, onime čime se sport truje godinama.

Jezivo!

Šarić i Mileković s dva "projektila" nisu odviše zbunili Zadrane, stigao im je brzi odgovor preko Krajine i Vuković(61:50). Čim bi se domaćin odvojio, Šibenčani su pronalazili način za povratak, Paić i Korać "tricama", a Vuko košem i dodatnim bacanjem(61:56).

I kasnije, kad se Zadar četiri minute prije kraja odveo na 74:61, Šibenčani se nisu predavali. Gulin i Šarić pogodili su za tri, Mileković slobodno nakon tehničke Nazoru i Vuko "tricu) ( 74:70).

Zadar se u tom razdoblju nije oglašavao. Ali, usput su ih naljutili suci , a ceh je platio Šibenik!

Zadar – Šibenik 82 : 73

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić ".

Gledatelja:1209.  

Zadar – Šibenik 82 : 73   ( 23 : 17 , 24:21 ,16:18, 19:17).

Suci : Dožai (Zagreb) , Jurčević  i  Roglić( Split)..

ZADAR: Bašić(12) , Marić(7) , Žorić , Krajina(16), Vuković(17) , Brzoja(9), Špralja(9), Little(7), Erslan , Božić(5), Planinić.

ŠIBENIK:  Mileković(10) , Šarić(13) , Vuko(19) , Gulin(3) , Bašić(4), Jelić , Vlaić ,  Nakić(4) , Korać(10) , Paić(10) , Klepo.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 18:58