StoryEditorOCM
KošarkaSrijeda, 18 sati

Jeronimo Šarin dovodi na Baldekin svoje ‘trupe‘ kao uvod u ‘sportski rat‘: Šibenka dovela američkog playa Thomasa

Piše Krešimir Gulin
22. veljače 2022. - 13:30

Košarkaši Šibenke i Furnira u srijedu u 18 sati na Baldekinu igraju baš važnu utakmicu za hvatanje što boljih pozicijau Ligi za ostanak. Jer, kako je plastično kazao Domagoj Bašić, kapetan Šibenke, u tih deset kola slijedi 'sportski rat'. Naime, svih šest ekipa koje se nađu u situ i rešetu Lige za prvaka dijelit će samo pobjeda- dvije i svaki bod bi mogao biti važan u konačnom raspletu.

Jedna od takvih utakmica je i ovaj sraz Narančastih i ekipe iz zagrebačke Dubrave, koji je bio odgođen zbog još jednog proboja koronavirusa u redove šibenske momčadi.

Dvoboj nosi i dodatnu pikanteriju jer Furnir vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin, koji je prije desetak godina iz pepela stvarao novu Šibenku, a sada mora protiv 'svojih' u važan boj:

- Igramo protiv Furnira koji je u zadnjih par utakmica pokazao veliku kvalitetu. Pobjeda kući protiv Gorice i na gostovanju protiv Borika dokazuje da su u dobroj formi.

Mi bismo trebali biti na tragu utakmice u Sinju, koju smo na koncu nažalost nesretno izgubili. Međutim, nakon analize vidjeli smo da smo 30 minuta kontra Alkara stvarno odlično igrali i na tragu tih prvih trideset minuta ćemo pokušati nastaviti i pokazati naše dobro lice na domaćem terenu te pokušati doći do pobjede.

Neće biti lako, čekaju nas još dvije utakmice u osnovnom dijelu sezone i onda kreće ‘sportski rat’. Odnosno, još deset kola u Ligi za ostanak između dosta podjednakih ekipa. Svakako da smo spremni i fizički i psihički te vjerujem u pobjedu protiv Furnira, a onda i u idućim utakmicama- kazao je Bašić.

Inače, Šibenka je dobila i novog igrača. Riječ je o američkom razigravaču, 183 centimetara visokom 27- godišnjaku Devonu Thomasu koji  je nakon uspješnog liječničkog pregleda potpisao sa Šibenkom ugovor do kraja sezone s opcijom produljenja.

Thomas je karijeru započeo u Missouri State Bearsima (NCAA), potom je sezonu odigrao za Clound County i dvije sezone u Texas Tech Red Raidersima. Nakon koledža dolazi u Europu gdje je dvije sezone proveo u danskom klubu Randers, sezonu u ciparskoj ekipi AEK Larnaca. Zadnju sezonu odigrao je za Challans u francuskoj trećoj ligi s prosjekom od 20.3 poena, 3.2 skoka i 4.9 asistencija.  Prvi dio ove sezone je odigrao u luksemburškom AB Conternu.

Thomas neće imati pravo nastupa protiv Furnira, već će debi u narančastom dresu imati protiv Cibone.

18. travanj 2024 14:09