StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Vraneš nije mogao sam: Prvak Hrvatske rutinski preko Baldekina koji je vidio puno potencijala domaće košarke

26. siječnja 2020. - 21:57

Šibenka još uvijek ostaje bez toliko željene pobjede nad nekim od kapitalaca domaće košarke. Blizu su bili kontra Zadra i Splita na svom parketu, a nadali su se da bi mogli uhvatiti na krivoj nozi aktualnog prvaka Cibonu. Ponajviše zbog umora 'vukova' koji su večer prije igrali dvoboj ABA lige s Budućnosti i činjenice da su Zagrepčani bili oslabljeni neigranjem Bilinovca i Ljubičića, dok je Katić tek ušao u rotaciju.

No, 'rane' Šibenčana bile su još veće, jer su morali nastupiti bez važnih igrača Vladovića i Gulina, dok su Vraneš i Vuko istrčali na teren netom nakon što su preboljeli virozu. Tako je silno patila igra Šibenke zbog sužene rotacije, dok je gostujućem treneru Ivanu Veliću bilo puno lakše od domaćeg stratega Edija Dželalije, jer je unatoč izostancima i umoru mogao bez problema posegnuti za nekim od igrača s klupe poput Prkačina, Gibsona, Bundovića...

Plan Šibenke bio je pokušati što duže ostati u egalu i onda eventualno hvatati prigodu u neizvjesnoj završnici. 'Narančasti' su koliku- toliku neizvjesnost uspjeli držati tek do pred kraj prvog poluvremena (31:37). Međutim, potom su gosti serijom dalekomentih ubačaja vrlo brzo otišli na plus 19 (54:35).

Inače, domaći su živjeli na sjajnom učinku centra Ivana Vraneša, koji je ubacio 16 od prvih 20 koševa Šibenka. Tko zna, možda bi domaćini i duže bili u utakmici da su mogli nešto pogoditi izvana. Kroz mrežicu im je prvi put prošao tek osmi pokušaj za tri poena. Praktički, kada je Cibona riješila rebus Vraneš riješila je i pitanje pobjednika utakmice. Budući da je rano sve bilo lišeno rezultatske neizvjesnoti, trener domaæih je puno minuta dao nadarenim blizancima Tomislavu i Zvonimiru Ivišiću, kojima mnogi prorièu lijepu košarkašku buduænost.

A kad već spominjemo budućnost hrvatske košarke nemoguće je zaobići ni vršnkaka Ivišićevih - Ciboninog Roka Prkačina koji je s nekoliko atrakativnih poteza pokazao da bi ona mogla biti svijetla.

Šibenka- Cibona 76:96 (20:26, 15:28, 20:17, 21:25)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 750. Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Martin Vulić (Zadar), Josip Jurčević (Split).

Šibenka: Mileković (4), Šarić (10), Vuko (8), Bašić (5), Z. Ivišić (3), Vraneš (23), T. Ivišić (6), Nakić (13), Vlaić (2), Jurković (2).

Cibona: Rebec (13), Katić, Rašić (3), Bundović (3), Vucić (5), Novačić (8), Prkačin (22), Badžim (10), Branković (2), Rozić, Gibson (11), Ramljak (19).

19. travanj 2024 10:07