StoryEditorOCM
Košarkas mursom za finale

Vraćaju se na mjesto ‘zločina‘: košarkašice Šibenika opet igraju u Osijeku nakon skandala s vrijeđanjem i prijetnjama

Piše Borislav Juras
1. travnja 2021. - 16:45

Na mjesto nedavnoga „zločina“ se ove subote vraćaju košarkašice Šibenika. Opet moraju u osječku dvoranu Jug, koju su pretprošloga vikenda napustile višestruko ogorčene.

Izgubile su ligašku utakmicu od domaće Murse, time i realne izglede za finale doigravanja, ostale bez isključenoga trenera Bralića i još „imale posla“ s policijom zbog prijetnji i vrijeđanja od strane službenih osoba s tog dvoboja! Te nevolje bi se mogle „preliti“ i na novi dvoboj s Mursom, ako je istina da će Bralić u subotu morati odraditi utakmicu suspenzije. Riječ je o polufinalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac, dvoboju koji počinje u 18 sati i izravno odlučuje o plasmanu u finale.

Košarkašice Šibenika minuloga vikenda nisu igrale utakmicu redovnoga, 8. kola skupine „za prvakinje“ Premijer lige. Opet su, ne prvi put ove sezone, morale odgoditi dvoboj s Pulom Moviter, i opet su korona i epidemiološki nalozi bili razlog tome. Još nije određen novi termin za okršaj na Baldekinu.

S utakmicom manje od konkurentica, Šibenik je pretposljednji, peti u poretku skupine. Ima tri pobjede i četiri poraza. Prije zadnja dva kola, drugo mjesto, vrijedno plasmana u finale doigravanja izgleda vrlo daleko. No, šansu im je vratila pobjeda Trešnjevke nad Medveščakom, pa Šibenik formalno još drži sve u svojim rukama. Do finala se može samo sa sve tri pobjede do kraja. Najteže će to biti ostvariti u Dubrovniku, kod već sigurnih finalistica, igračica Raguse (igra se 17. travnja). Ako njih i Pulu slome, odluka pada u zadnjem kolu i međusobnom dvoboju s Medveščakom, na Baldekinu.

17. travanj 2024 23:30