StoryEditorOCM
KošarkaJolly slavio u gradskom derbiju

Veselje u bijelom kantunu- Junak Šime kaže da košarka nije rat

Piše Josip ČALETA-CAR
15. prosinca 2016. - 10:23

Veselo je bilo u redovima Jolly JBS-a nakon gradskog derbija, koji je ovoga puta otišao na njihovu stranu. Doduše valja istaknuti da gradski derbi nikada nije odigran u ovakvom okružju, s obzirom da su obje ekipe u ovaj susret ušle sa vrha prvenstvene ljestvice. Ivan Velić nakon susreta bio je još dosta "vruć" svjestan da je napravio ogroman posao, ali i ponosan na svoje igrače koji su besprijekorno odradili sve ono što su se dogovorili.
– Skidam im kapu do poda, to su moji specijalci, postrojbe posebne namjene, sada imamo dva tjedna pauze pa slijede specijalne pripreme, plivanje u Buškom jezeru i skijanje na Kupresu – u dahu je istresao Velić, ali i napomenuo kako je razočaran pisanjem jednog od portala,

 

– Ne može netko napisati da očekujem neprijateljsko okruženje na Baldekinu, jer ja to nikada nisam rekao, to su jezici poganih novinara. Ja sam samo rekao da volim igrati kada je publika protiv mene, ovdje nema neprijatelja, zaključio je pomalo smrknuti Velić, svjestan da kada je gradski derbi u pitanju svaka riječ ima posebnu težinu. Što se same utakmice tiče ona je donijela puno emocija, ali i čovjeka odluke. Nekako se obistinilo da će odlučivati jedna lopta, i trenutno nadahnuće pojedinca, a Jolly, točnije Velić ga je pronašao u Šimi Špralji, koji je nakon vodstva Šibenika 71:74, prvo pogodio tricu, zatim i koš uz prekršaj i donio ključnu prednost "bijelima":
– Loše sam otvorio susret, brzo ušao u probleme sa prekršajima, tako da sam na klupi morao srediti glavu i koncentrirati se na završnicu i eto, otvoren šut, pogodio sam i nakon toga je ušao i koš sa prekršajem, tako da je ovaj derbi otišao na našu stranu, zbog čega sam jako zadovoljan – istaknuo je Špralja nakon susreta, koji je na njega ostavio upečatljiv dojam.

 

– Čestitam i Šibeniku na odličnoj utakmici koja je ponudila sve čari košarke, mislim da možemo biti ponosni i mi i oni, jer prava sportska atmosfera se sa parketa prenijela i na tribine, tako da je ovo bio istinski derbi. Ono što svakako želim napomenuti je činjenica da ovo nije nikakav rat, da se ovdje ne radi o neprijateljima, već dva kluba iz istog grada, a premali je ovo grad da bi se mrzili. Mi se svakodnevno susrećemo u dvorani, prijatelji smo, doduše prije utakmice se nismo previše družili. Istina, malo smo ih zezali početkom ovog tjedna. Ovaj put smo pobijedili mi njih, drugi put će oni nas i to je sport – jasan je Špralja, koji je pjesmom proslavio ovu pobjedu.
Pjesme je bilo i nakon susreta, kada je Velić dozvolio igračima da si daju malo oduška, a opustio se i on sam s cjelokupnom upravom kluba. Evidentno je kako ova na vrijeme složena momčad ima i ono najpotrebnije, kemiju među igračima koji su ne samo suigrači, jer njihovo prijateljstvo vidljivo je na svakom koraku, od odnosa Brkića i Klepe, preko Scotta, Marića, Bilinovca i ostalih. Pobjeda je ovo koja je Jolly JBS ostavila sama na vrhu prvenstvene ljestvice, no do kraja prvog dijela ostala su još tri susreta, od kojih je idući protiv Splita odgođen za 17. siječnja slijedeće godine, tako da će Velić imati dva tjedna da osvježi igrače za oglede s Hermes Analiticom i VROS Osijekom.

Preneseno iz Šibenskog lista od 15. prosinca 2016. godine

 

24. travanj 2024 04:17