StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Večeras Šibenčani gostuju u Osijeku: Morat ćemo se dobro 'potući' za pobjedu u Gradskom vrtu

9. travnja 2018. - 10:46

Košarkaši GKK Šibenika utakmicama protiv Hermes Analitice i Kaštela vratili su se na pobjedničku stazu. Sada ih čeka još jedan dvoboj kontra momčadi koja se bori za prvoligaški status.

"Narančasti" idu na noge Osijeku, kojeg je malo tko u košarkaškim krugovima uoči sezone vidio u borbi za opstanak. Dapače, Osječani su i po rosteru i budžetu trebali biti pri vrhu tablice. No, očito je nešto pošlo po zlu u taboru "brokera". A kako diše osječka svlačionica dobro zna Luka Pandurić, branič Šibenika, koji je pet sezona nosio dres Vrijednosnica:

- Činjenica je da su Osječani imali puno problema s ozljedama, naročito u prvom dijelu sezone, i to je glavni razlog njihovog lošijeg položaja na tablici. Međutim, oni su jako dobra i nezgodna ekipa, pa ćemo se morati dobro "potući" želimo li do pobjede u Gradskom vrtu - kazao je Valpovčanin u redovima Šibenika.

"Građani" su ove sezone već dvaput pobjeđivali Osijek. Na Baldekinu u prvenstvu, u Osijeku u Kupu:
- To je istina, ali držim da će nam ovaj put biti najteže. Uvjeren sam da će se Osječani dodatno "napaliti" jer im je pobjeda prijeko potrebna - ističe Pandurić.

Za razliku od domaćina, Šibenčani mogu igrati puno rasterećenije, jer su odavno ostvarili sve rezultatske ciljeve za ovu sezonu. No, u hodu se uvijek otvore neki novi ciljevi. Trenutačno, Šibenik gleda kako uzeti četvrto mjesto, koje jamči prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Iz šibenske perspektive računica je jasna - potrebne su im tri pobjede u preostalih pet utakmica:

- Jasno da težimo četvrtom mjestu, koje nam daje i veće šanse da prođemo što dalje. No, prije svega, držimo se one stare da idemo utakmicu po utakmicu - opet će Pandurić.

Za razliku od svog igrača, trener Vladimir Anzulović ne voli govoriti o konačnom plasmanu:
- Ma kakva četvrta mjesta, to su daleki snovi... Vjerujem u svoje igrače, ali mi smo sve ovosezonske rezultatske ciljeve ispunili. Naš cilj do kraja sezone je samo da se muški borimo svaku utakmicu - poručio je Anzulović.

On će u Osijeku na raspolaganju imati sve igrače. Samo je pitanje hoće li ih oni moći voditi s klupe:
- Da, jedini upitan za nastup je trener koji je posljednjih nekoliko dana pod visokom temperaturom. Iskreno, ne sjećam se jesam li ikada propustio trening otkako sam trener. Stoga se nadam da ću uspjeti odraditi i utakmicu u Osijeku - (polu)ozbiljan je bio Anzulović.

Utakmica Vrijednosnice Osijek - GKK Šibenik počinje u 18 sati. Izravan TV prijenos je na Arenasportu.

20. travanj 2024 08:16