StoryEditorOCM
KošarkaGradonačelnik ugostio košarkaše

Uz ćakulu, fritule i prošek odmor od zbivanja na parketu (FOTO)

16. veljače 2017. - 13:48

Šibenski gradonačelnik Željko Burić organizirao je u Gradskoj vijećnici svečani prijam za sve sudionike završnog turnira Kupa Hrvatske "Krešimir Ćosić", kojemu je Šibenik domaćin. Bila je to prigoda da se u ugodnom ambijentu uz ćakulu, fritule i prošek napravi predah od zbivanja na parketu:

- Zahvaljujem našem prijateljskom klubu Jollyu, gradonačelniku Buriću, gradskim tvrtkama, Nacionalnom parku Krka, šibenskoj i županijskoj Turističkoj zajednici bez čije pomoći ne bismo mogli organizirati ovaj turnir. Hvala i Stojku Vrankoviću, predsjedniku HKS-a koji je prepoznao da se Šibenik košarkaški budi, uostalom kao i cijela hrvatska košarka- kazao je Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenika, koji je uz Jolly JBS organizator "final eighta" u Šibeniku.

U ime HKS-a riječ je uzeo Josip Vranković, stručni tajnik u savezu:
- Činjenica je da igramo kup velikana Kreše Ćosića u gradu velikana Dražena Petrovića. Za domaćina smo odabrali Šibenik i Baldekin, jer smo znali da ćemo uz prave utakmice imati i pravi ugođaj na tribinama. Vjerujem da ćemo se nakon njegovog završetka, ovog turnira sjećati samo po dobrom. Jučerašnje utakmice Cedevite i Kvarnera te Jollya i Zagreba bile su uvertira u današnje prave derbije kada se sastaju Split i Zadar, te Šibenik i Cibona- naglasio je Joke Vranković.

Gradonačelnik Šibenika otkrio je kako je dogovor oko prihvaćanja domaćinstva trajao kratko:
- Najprije smo rekli "da", a onda počeli zbrajati brojke i troškove organizacije. Hvala mom prijatelju Stojku na odabiru Šibenika kao domaćina. Šibenik je grad košarke. To dobro znam jer sam bio živi sudionik proslave tituče prvaka Jugoslavije 1983. godine. To su trenuci koji se ne zaboravljaju cijelu život- zaključio je šibenski gradonačelnik.
 

18. travanj 2024 07:20