StoryEditorOCM
Košarkaone su budućnost

Uspjeh mladih košarkašica nakon tri godine apstinencije: Vodička medalja slavi se u cijeloj županiji!

Piše Borislav Juras
8. srpnja 2021. - 13:03

Nakon tri godine „apstinencije“, košarkašice su u Vodice donijele novu medalju s državnoga prvenstva! Kadetkinje su to učinile 2018. godine, a ovoga ljeta je to uspjelo pretkadetkinjama, djevojčicama dobi do 15 godina. Pod vodstvom trenera Bore Vukovića i Igora Stegića, one su u Virju, na završnome turniru četiriju sastava, osvojile treće mjesto i brončane medalje. U polufinalu su samo u prvome poluvremenu uspjele parirati kasnijim prvakinjama. Dubrovačka Ragusa, pojačana s dvije igračice iz splitske KA Žana Lelas, je bila bolja sa 78:42. U borbi za broncu, Vodice su u trećoj četvrtini slomile otpor vršnjakinja domaćeg Podravca i stigle do pobjede 68:58 (12:12, 19:17, 23:10, 14:19).

Zajednički treninzi

Ovaj uspjeh su ostvarile: Nika Golubović, Manuela Ježina, Gina Nikola Pirjak, Katarina Vunić, Marta Viljac, Ana Krvavica, Tonka Bura, Ana Buha, Bruna Turčinov i Luiđa Pražen.

image
košarkašice vodica brončane u kategoriji do 15 godina
Žkk Vodice

- Ove cure posjeduju veću kvalitetu nego što su mogle pokazati na ovom turniru. Manjkalo nam je kontinuiteta zajedničkih treninga prije prvenstva, a i dvije najbolje igračice su nam, zbog ozljeda, igrale na pedeset posto mogućnosti. Dogovor je da ćemo nastaviti trenirati tokom ljeta, s fokusom na individualnom radu, pa bi one tek u slijedećoj sezoni mogle otkriti svoje prave mogućnosti. Imamo i dosta nadarenih djevojčica u generaciji 2008. godine. Upitno je što je s još mlađima. Na njihovu su masovnost utjecali česti prekidi, zabrane treninga. Trebamo naći načina da one to previše ne osjete, pokušati zadržati kontinuitet rada“ – veli Bore Vuković, neumorni učitelj mladih vodičkih košarkašica.

Valja istaknuti da su se ovoj bronci radovali u mnogim sredinama, obzirom da je Vuković u svom sastavu okupio gotovo pa županijsku reprezentaciju. Uz nekoliko Vodičanki, zaigrale su tri cure s otoka Murtera (odakle je i trener Stegić), pa Drnišanka (Buha), Kninjanka (Krvavica) i jedna koja je donedavna nosila dres Šibenika (Viljac)! Baš je Krvavica dobila nagradu za prvu skakačicu završnog turnira, a kadetska reprezentativka Pirjak je izabrana u najbolju petorku natjecanja.

18. travanj 2024 11:14