StoryEditorOCM
KošarkaUžasna četvrta četvrtina

Unatoč porazu u Zaboku košarkaši Šibenika osigurali opstanak; Dapače, još uvijek imaju dobre šanse za play off

6. travnja 2019. - 22:46

Unatoč porazu u Zaboku, košarkaši Šibenika dva kola prije kraja osnovnog dijela prvenstva i matematički su osigurali ostanak u ligi. Razlog tome su porazi Alkara i Hermesa dvaju glavnih konkurenata za pretposljednje mjesto na tablici koje vodi u kvalifikacije.

Dapače, 'narančasti" još uvijek imaju vrlo dobre izglede za plasman u play off, naročito ako u idućem kolu na gostovanju pobijede Bosco, koji je već spakirao kufere za odlazak u niži rang.

Mogla je momčad trenera Mira Jurića slaviti i u Zaboku da nije odigrala katastrofalnu četvrtu četvrtinu. Šibenčani su u posljednju dionicu utakmice ušli s plus šest (61:55). No, onda su uslijedile minute koje se nikako neće prikazivati na košarkaškim akademijama kao pozitivni primjeri.

'Građani' su bili potpuno bezidejni u napadu, što najbolje ocrtava podatak da su šest minuta i 32 sekunde bili bez ubačaja. Tek tada je Slavica uspio provući jednu loptu kroz obruč Zaboka i to s linije slobonih bacanja. U međuvremenu su domaćini nemilice trpali koš Šibenčana napravivši seriju 20:0.

Stoga su na kraju utakmice puno više razloga za slavlje imali domaći navijači 'Erotic front' od skupine 'Funcuta', koji su nakon nogometaša Šibenika u Sesvetama, došli popratiti i košarkaše u Zagorje.

Zabok- GKK Šibenik 79:65 (19:15, 20:21, 16:25, 24:4)

ZABOK- Gradska sportska dvorana. Suci: Tomislav Vovk, Krešimir Katić, Josip Mikulić.

Zabok: Martinko, Lisica, Radovčić (16), Tomas (15), Galić (8), Črnjević (5), Ćutuk (9), Anzulović (8), Tuđen, Proleta (2), Jambrović (9), Batur (7).

GKK Šibenik: Mileković (9), Šarić (4), Vuko (8), Gulin (6), Bašić (5), Vlaić, Rajčić, Nakić, Korać, Slavica (17), Paić (16), Klepo.

19. travanj 2024 13:46