StoryEditor
KošarkaVIRUS U REKETU

Ugrožen nastavak europske košarkaške sezone: koronavirus u tri kluba Eurolige i dva sudionika Eurokupa, uključujući i ABA ligaša Cedevitu Olimpiju

Piše Hrvoje Prnjak
5. listopada 2020. - 10:27
Koronavirus u svlačionici ljubljanske Cedevita Olimpije znači da je u pitanju i normalan nastavak regionalne ABA lige u kojoj sudjeluju Cibona, Zadar i Splitilustracija/Jure Mišković/Cropix

Iako je iza nas tek prvo kolo klupskih europskih košarkaških natjecanja, prve odgode su neminovne, a sve će to zasigurno zakomplicirati i kalendar odigravanja utakmica do kraja sezone. 

Virus se pojavio u svlačionici moskovskog euroligaša CSKA: objavljeno je da su pozitivne nalaze imali Semyon Antonov, Nikola Milutinov and Janis Strelnieks. Hitno su izolirani od ostatka tima. 

U samoizolaciji je i čitava ekipa Barcelone, nakon što je ustanovljeno da su pozitivni na Covid-19 trener f Sarunas Jasikevicius te Darius Maskoliunas. Za sutra je predviđeno novo kolektivno testiranje kako bi se ustanovilo je li se virus proširio i na ostatak ekipe. 

Koronavirus se također "probio" i u Khimki, gdje su pozitivni bili  Jordan Mickey, Janis Timma i Evgeny Voronov

Pozitivnih testova bilo je i u španjolskoj ekipi Herbalife Gran Canaria, zbog čega je proteklog vikenda odgođena njihova prvenstvena utakmica s Real Madridom. 

Tijekom vikenda su i iz ljubljanske Cedevita Olimpije objavili da je jedan njihov igrač pozitivan na koronavirus. Svi igrači i stručni stožer ekipe poslani su u 24-satnu izolaciju, nakon koje će se svi opet testirati.

Pred nama je očito nikad neizvjesnija sezona, nažalost, manje zbog izjednačenost ekipa, a više zbog nepredvidivog razvoja pandemije.

15. lipanj 2021 22:02