StoryEditorOCM
Košarka"Mravi" domaćini "građanima"

U Trnskom prva od pet veličanstvenih: Počinje miješanje karata za play off

23. ožujka 2017. - 15:02

Košarkaška A-1 liga ušla je u zadnjih pet kola u kojima će se miješati karte i hvatati što bolja mjesta za doigravanje. Tako to izgleda iz perspektive GKK Šibenika koji se bori za sam vrh. No, pred "narančastima" je iznimno težak raspored. Prvi protvnik im je Zagreb u Trnskom:

- Da, to je prva od pet veličanstvenih utakmica, kako ih mi nazivamo u svlačionici, budući da se radi o najvažnijem dijelu sezone. U Trnskom nikome nije lako, to više što je Zagreb odlično odigrao zadnje dvije utakmice. Protiv Cedevite su vodili još u trećoj četvrtini, a Alkara su totalno nadigrali. "Mravi" imaju par vrlo dobrih pojedinaca. Luka Božić je MVP lige. On je vrhunski potencijal koji se razvija u ozbiljnog igrača. O tome govori i podatak da će ga izbornik Petrović pozvati u reprezentaciju.

Nadalje, Zadranin Pavle Marčinković igra najbolju sezonu u karijeri. Tu su još i Vitali i Batur da dalje ne nabrajam. Dakle, bit će sve samo ne lagano. Ipak, napravit ćemo sve da krenemo pozitivno u taj niz, kako sam već rekao, najvažnijih utakmica u sezoni- rekao je Miralem Halilović, centar GKK Šibenika i čovjek koji zna Zagreb u dušu. On je nakon pet godina provedenih u Trnskom ovog ljeta žuti Zagrebov dres zamijenio narančastim Šibenika:

-U Zagrebu sam proveo predivne godine i za njih me veže puno lijepih uspomena. I s njihovim trenerom Danijelom Jusupom sam odlično surađivao. Ali, za emocije nema mjesta na parketu- jasan je Halilović.

Igrači niti ne kriju kako gledaju tablicu i kalkuliraju o pozicijama za play off. Što kriti da je cilj Šibenika biti među prva dva, kako bi u četvrtfinalu išli na Zagreb ili Osijek:

- Znam da je tako, ali ja želim razmišljati utakmicu po utakmicu, pa gdje dospijemo. Bilo bi super da to bude na prva mjesta. Premda, uz ovakve igrače i navijače nikoga se ne bojim- optimist je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

U prvoj utakmici na Baldekinu "građani" su s 35 razlike svladali "mrave" odigravši ponajbolju utakmicu u sezoni:
- Rekao sam igračima da zaborave tu utakmicu. To su bile neke druge okolnosti. Dapače, znam kako će oni dati sve od sebe da nam se revanširaju. Sve ekipe problema u Trnskom, no to ne znači da mi nećemo napraviti sve da razveselimo naše navijače- kazao je Anzulović.

Dakle, očekujete podršku s tribina u Zagrebu:
- Funcuti su nas ugodno iznenadili svojim dolaskom u Škrljevo. Najavljuju da će ih biti i u Zagrebu, tu su još i šibenski studenti... Navijači su naša velika snaga i igrači to osjećaju i vraćaju- ističe Anzulović.

On će u Zagrebu moći računati na sve igrače. Upitan je jedino Izzet Turkyilmaz koji opet ima problema s leđima.

Utakmica Zagreb-GKK Šibenik počinje u 18 sati.

20. travanj 2024 01:35