StoryEditorOCM
KošarkaKošarkaška poslastica

U subotu svi na gradski derbi: Nikad bitnija bitka za Baldekin!

30. ožujka 2017. - 21:40

Šibenski gradski derbi, susret GKK Šibenik i Jolly JBS-a ove je sezone uvelike preskočio šibenske usporednice i meridijane. Postao je istinskim prvoligaškim derbijem. Za razliku od minulih ligaških utrka, ovaj okršaj privlači pozornost i u Zadru, Zagrebu, Splitu… Svugdje, gdje se osjeća trag probuđene hrvatske košarke.

Derbi, nema sumnje, u svojoj pozadini krije i ljuti okršaj Ivana Velića i Vladimira Anzulovića. Nekad prvih suradnika u slovenskoj Krki, danas, čini se, razdvojenih i bez šibenskog gradskog rivaliteta.

Treba li uopće posebice naglašavati kako su Funcuti još srditi od pomalo nesretnog poraza "narančastih" u prvoj utakmici? Kada je, među inim, i greška zapisničkog stola kumovala da Roko Badžim uputi loptu prema košu poslije isteka vremena. Ili da ni Josip Stojanović, prema kojemu najčešće sijevaju otrovne strelice navijača Šibenika, ne štedi Funcute u svojim povremenim istupima? Točnije, da je u trenutku, kad su se svi poklonili Funcutima na završnici Kupa Krešimira Ćosića, nekim izjavama dodatno "palio" vatre i izazvao gnjev ionako vatrenih šibenskih ultrasa.

Sve bi se to dobrim dijelom moglo svesti i pod "folklor" da nije velikog natjecateljskog značenja utakmice. Pobjednik gradskog derbija dobiva silni vjetar u leđa u borbi za prva tri mjesta na prvoligaškoj ljestvici. Za pozicije, koje, nažalost, vrlo vjerojatno neće odlučivati o plasmanu u ABA ligu, ali je riječ o slatkoj borbi za prestiž. Konačno, i za plasman u neki od europskih kupova.

Dakle, svi ljubitelji košarke u Krešmirovom gradu požurite po ulaznicu za gradski derbi koji počinje u 17 sati. Razlog ranijem terminu je taj što ni HTV nije želio propustiti ovu košarkašku poslasticu.

20. travanj 2024 08:54