StoryEditorOCM
Košarkatužna obljetnica

U Šibeniku obilježeno 30 godina od pogibije Dražena Petrovića. Evo što je o košarkaškom Mozartu rekao njegov nasljednik u NBA ligi

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2023. - 12:36

Danas je u Šibeniku obilježena 30. obljetnica tragične smrti Dražena Petrovića. U sjećanje na Dražena u njegovom rodnom gradu prigodni program održan je na Baldekinu.

Uz polaganje vijenaca i svijeća uz Držaenov spomenik kod košarkaškog igrališta na Baldekinu te uz koš ispod njegovog stana u Preradovićevoj ulici košarkaškog Mozarta prisjetili su se mnogi:

-Moj otac Predrag je igrao s Draženom u čuvenoj generaciji Šibenke iz ‘83. godine i slušao sam o njemu kao dijete. Jednostavno, on je čovjek koji je obilježio sportsku povijest, otvorio je put Europljanima u NBA.

Također, ostavio je silan trag i u Americi. Pa, i danas voditelji ESPN-a govore kako je jedan od najboljih šutera u povijesti na parketu NBA. Šteta za sve nas što njegova karijera nije mogla potrajati duže, a svakako je još toliko toga imao dati- kazao je Dario Šarić, NBA košarkaš iz Šibenika.

Prigodne govore, među ostalim, održali su i šibensko-kninska dožupanica Iris Ukić-Kotarac te šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Kako je u Šibeniku obilježena 30. objetnica Draženove smrti pogledajte u velikoj fotogaleriji Nikše Stipaničeva

26. travanj 2024 16:19