StoryEditorOCM
Košarkapredah od nogometa

U nedjelju veliki dalmatinski derbi na Baldekinu: ‘Možemo napraviti nered svakome, pa tako i Zadru‘

Piše Krešimir Gulin
10. prosinca 2022. - 10:26

Za sve one koji žele predahnuti od nogometa, nedjelja je idealan dan jer se na Baldekinu igra pravi košarkaški dalmatinski derbi između Šibenke i Zadra.

Momčad trenera Danijela Jusupa zasigurno igra u najboljoj formi od svih hrvatskih klubova, što pokazuje u ABA ligi. S druge strane, i Šibenka je počela sezonu izvan svih očekivanja. Za čistu peticu samo im fali ‘skalp‘ protiv nekog od velikana- budući da su gubili i od Cibone i od Splita.

Bez obzira na sve, Zadar je u ovom trenutku definitivno favorit na Baldekinu.

image

 Damir Milačić, trener Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

- Čeka nas izazovna utakmica s obzirom da je Zadar pokazao da ima najveću kvalitetu kroz hrvatsko prvenstvo, a u ABA ligi također. odlično igraju. U zadnjem kolu pobjedili su Igokeu u gostima što dovoljno govori da su jako kvalitetan suparnik. bez obzira što igramo na domaćem terenu Zadar je ipak favorit.

Nadam se da ćemo biti kompletni, maksimalno borbeni i koncentrirani i kad smo takvi svakako možemo unijeti nered i nemir svakoj ekipi pa tako i Zadru- kazao je Damir Milačić,trener Šibenke.

image

Pavao Paić

Niksa Stipanicev/Cropix

Pavao Paić, kapetan Šibenke također ističe kako Zadar ove sezone igra odličnu košarku:

- Oni su momčad koja niže dobre rezultate što u ABA ligi, što u HT Premijer ligi. Sigurno da nas očekuje derbi u punom smislu i na terenu i na tribinama. Nadam se da ćemo tu pobijediti u obje bitke. 

Mi utakmicu dočekujemo maksimalno spremni i motivirani i nadam se kako uz dovoljno koncentracije možemo očekivati i pozitivan ishod- zaključio je centar Narančastih.

Zbog sigurnosnih razloga ograničen je broj ulaznica za utakmicu Šibenke i Zadra koja se igra u nedjelju u 18 sati.

23. travanj 2024 10:48