StoryEditorOCM
KošarkaTri asa za pobjedu

U dramatičnoj utakmici Šibenčani se drugi put ove sezone osladili Cedevitom; U završnici mirne ruke bio "snajper" Bašić

22. ožujka 2019. - 23:13

Košarkaši Šibenika i drugi put ove sezone osladili su se Cedevitom. Međutim, ova pobjeda ostvarena u zagrebačkom Domu sportova nekako je slađa od one s Baldekina iz studenog prošle godine. Ne samo zato što je ostvarena u silno dramatičnoj utakmici, odlučenoj tek poslije produžetka, nego i stoga što "narančaste" gura prema play offu i udaljava od potencijalno vrlo opasne pretposljednje pozicije na tablici koja donosi kvalifikacije za opstanak.

Momčad trenera Mira Jurića ove je sezone odigrala puno "ludih" utakmica, pa je i ovaj put zadala dosta sijedih svojim navijačima. Naime, "građani" su puno ležernije mogli do pobjede nad Cedevitom. Jer, vodili su gotovo cijelim tijekom utakmice.

Čak su i u samoj završnici "regularnog" dijela imali vrlo komotnu situaciju. Tricom kapetana Domagoja Bašića poveli su 85:79 svega 47 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene. No, teško je i pobrojati sve gluposti koje su napravili u preostalom razdoblju od prelagano izgubljenih lopti do promašenih slobodnih bacanja.

Ni u zadnjem napadu Cedevite nisu reagirali na pravi način, budući da su svom lanjskom igraču Toniju Vitaliju dopustili skok u napadu i polaganje za produžetak (88:88).

Ipak, u dodatnom vremenu više mirnoće i kvalitete bilo je u rukama Šibenčana. Posebice u dvojice šibenskih junaka Bašića i Tonija Nakića. Opet je mirnu ruku imao "snajper" Bašić, koji je uredno pospremio u obruč sva slobodna bacanja u penal završnici, pa je slavlje Šibenčana moglo početi.

Nepravedno bi bilo ne spomenuti i trećeg šibenskog asa u sretnoj zagrebačkoj večeri- Nika Slavicu, koji je također fino napuno statistiku.

Cedevita- GKK Šibenik 100:103 (19:20, 15:27, 22:17, 32:24, 12:15)

ZAGREB- Dom sportova. Gledatelja 200. Suci: Siniša Herceg, Martin Vulić, Marko Stanković.

Cedevita: Wideman, Perković (18), Jordano (10), Bajo, Ćorić (22), Buljević (2), Bošnjak (23), Vitali (11), Popić (5), Radović (9), Čubrilo, Vladović.

GKK Šibenik: Mileković (6), Šarić, Vuko (5), Gulin (2), Bašić (30), Jelić, Ivišić, Rajčić, Nakić (28), Korać (1), Slavica (21), Paić (10).

20. travanj 2024 07:39