StoryEditorOCM
KošarkaPoraz košarkaša Šibenika

Tužan kraj polusezone za "narančaste": Zadrani lakoćom rješili pitanje pobjednika u dalmatinskom derbiju

18. prosinca 2018. - 22:23

Samo na papiru se moglo govoriti o dalmatinskom derbiju, jer je Zadar u ovom trenutku nemjerljivo bolja momčad, ma iz kojeg god kuta gledali. Ali, Šibeniku valja odati priznanje na srčanosti,  nisu klonuli ni jednoga trenutka tražili su se u nadi kako susjedski ogled pretvoriti u nešto ozbiljniju priču. Nisu uspjeli!

Inače, šibenski "vrtirep" Junaković, otvorio je dvoboj, ali se Zadar preko Williama Magaritya skroz nametnuo, napose su rezultatski  odskočili nakon dvije "trice", Marija Littlea i Šime Špralje. Ali se nije dao Junaković, praktički je igrao neku svoju utakmicu, istina, ubacivao je ( 13 i na tome ostao o.p.) , ali su zato "patili" njegovi suigrači. Onda je zadarska momčad ponovno nošena Magaritiyem došla do prednosti 34: 21. I tu je nastala stanka, Šibenčani su u vrijeme dok je na klupi sjedio Junaković, tricama Domagoja Bašića i Tonija Nakića, nanovo podosta sustigli domaćine.

Nisu imali snage ni energije za više, pa im je dobro dolazio predah s crte slobodnih bacanja. Domagoj Vuković se pobrinuo da se gosti ne približe skroz, k tomu Mislav Brzoja je s tricom otklonio nervozu. Ono što uvelike čudi jest činjenica kako se Šibenik nikako nije mogao  nositi na centarskoj poziciji, međutim, ako maknemo u stranu učinak Magarityja onda od ostalih se nije previše toga vidjelo ispod obruča.

I još nešto, zadarskim navijačima koji inače pozorno prate utakmicu i ne misle o tome što se događa na tribinama valja odati priznanje za strpljenje, jer u trenucima kad se suparnika moglo doslovce "slomiti", na parketu se nizalo pogreške, odnosno, promašivalo se sve u "šesnaest".

Upravo su zbog toga Šibenčani uvijek bili tu negdje....Ali ne zadugo, jer je Zadar podigao ritam kojeg se na drugoj strani teško moglo pratiti.  Posve se  razigaro Magarity, čiji su put od jednog do drugog obruča i zakucavanje navijači dočekali na nogama (57:41)....Pljeskalo se i trici Luke Božića! Šibenčani su pak živjeli na brobenosti Pave Paića, te dva "projektila" Nakića i Tonija Vuke. Upravo zbog toga Zadrani nikako nisu mogli " prelomiti" utakmicu prije nego su računali.

Završne "note", treće dionice ipak su bile preglasne za šibensku momčad, k tomu i početne minute zadnje četvrtine bacile su goste na koljena, uništile su ih trice Špralje i  Božića (76:51).

Okovan frustracijom zbog sve teže situacije(80:56) za Šibenik, Vuko je nepotrebno krenuo , iz samo njemu znanih razloga, u nekakav obračun s Brzojom, ali se sve smirilo na vrijeme. Gostima čak ni trice Bašića i Šarića nisu donijele rezultatski spokoj. Jer, uvijek su dobili valjani odgovor Zadra  u čemu je velike zasluge imao mladi Jure Planinić!

Ante Nazor, trener Zadra:

- Čestitam mojim momcima, imali smo energiju, skok (51:22), agresiju u obrani, nastojali smo razvijati trčanje. Kako nikad nisam skroz zadovoljan, nego sitničav, opet smo imali izgubljene lopte kojima smo suparnika koji je praktički bio "nokautiran" vraćali u igru. Uglavnom rutinska pobjeda i zahvaljujem navijačima, jer sam dobivao poruke od Kotora do Cresa svi su rekli da će doći u Zadar. Magarity? Samo ću reći, da je biti normalan i radi svoj posao najlakše u životu.

Miro Jurić, trener Šibenika:

-  Sportski je od nas bilo nadati se i pokušati dobiti utakmicu, ali mi imamo dva centra od kojih je jedan otišao dan prije i kao takvi suprotstaviti se Zadru koji ih ima šest rotaciji nije lako. Njihovih 30 skokova više i sve ostalo dobra je škola za naše igrače, jer ne smije se zaboraviti da smo u Zadar stigli bez igrača sa strane. Ali, ako se u kratko vrijeme ne uspijemo "skrpiti" u daljnjem dijelu sezone situacija može biti jako teška. Kolegi Anti želim uspjeh u petak i nastavku ABA lige, te da u konačnici zadovolji ukus ove zahtjevne publike u Zadru.

Zadar – Šibenik 94:72

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić".

Gledatelja: 4432.  

Zadar – Šibenik 94:72 ( 23 : 17 , 22:20 ,21:14,28:21).

Suci:  Vovk , Kruljac , Katić.

ZADAR: Bašić(5) , Magarity (25) , Krajina, Vuković (16), Brzoja(5), Špralja(10), Tomas, Little (8) , Božić (18) , Planinić (7).

ŠIBENIK: Šarić (10) , Vuko (7) , Gulin , Bašić (11) , Grozdanić ,  Jelić , Vlaić , Rajčić , Junaković (13) , Nakić (14), Paić (15) , Klepo (2).

16. travanj 2024 22:34