StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Turska Dogus Grupa definitivno napustila Baldekin; Za 15 dana trebala bi biti imenovana nova uprava GKK Šibenika

13. lipnja 2019. - 21:03

U četvrtak navečer šibenska košarka okrenula je novu stranicu u svojoj povijesti. Naime, nakon sedam godina i oko uloženih 3 milijuna eura u klub, s Baldekina kao glavni sponzor 'narančastih' odlazi turska kompanija Dogus Grupa. Tu informaciju koja je neslužbenoi kolala šibenskim kuloarima već duže vrijeme, i službeno je potvrdio Bašar Egemen, predsjednik GKK Šibenika na izvanrednoj izvještajnoj skupštini kluba.

Očito, financijska situacija u kompaniji bila je presudna u toj ulozi. Podsjetimo, Dogus Grupa je bila praktički vlasnik euroligaša Darussafake i glavni sponzor Fenerbahcea, međutim pritisnuta problemima izašla je iz oba projekta. Posljednji košarkaški klub u kojem su ostali bio je GKK Šibenik. Doduše, nakon 'booma' u sezoni 2016./2017. godine u zadnje dvije sezone su drastično smanjili dotacije, što je bio znak da se sprema izlazna strategija. Ovaj put, očito se došlo do zida:

- Teška je ovo odluka za nas. Osobno, silno sam se emotivno vezao za Baldekin. U minulih sedam godina imali smo sjajne rezultate, osigrali niz odličnih utakmica i doživjeli pregršt fantastičnih atmosfera u dvorani. Vjerujem da će GKK Šibenik nastaviti dobro funkcionirati s novom upravom i novim sponzorima, jer niti jedna druga sredina u Hrvatskoj ne vjerujem da ima sinergiju kluba i navijača kao što je to slučaj u Šibeniku- kazao je Egemen.

Dobra vijest njegovim nasljednicima je to što je dobiti u ruke klub bez dugova:

- Trenutačno klub ima oko pola milijuna kuna duga, što ćemo zatvoriti u iduća dva tjedna. Dakle, novom menadžmentu predat ćemo klub bez 'repova'- zaključio je sad već bivši prvi čovjek 'građana'.

 

 

Kako se doznaje, izvanredna izborna skupština GKK Šibenika trebala bi biti održana u roku od oko 15 dana. Ključno je pitanje tko će sjediti u novoj upravi, odnosno tko će biti novi glavni sponzor 'narančastih'. Trenutačno se čini kako su sukno i škare u rukama šibenske Gradske uprave koja se i lani praktički izjednačila s davanjima u proračun kluba koji je iznosio oko 2,5 milijuna kuna.

- Ne možemo i ne smijemo ništa prepustiti slučaju. Šibenka je legendarni klub i simbol našeg grada i jasno da ćemo sve napraviti kako bismo ga stabilizirali - kazao je Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik zadužen za sport.

Što to konkretno znači?, pitali smo zamjenika šibenskog gradonačelnika:
- Evo, već smo sastavili inicijativni tim koji čini baza od desetak ljudi. Nemamo puno vremena za čekanje, moramo djelovati čim prije, odnosno cilj je da do konca lipnja imamo novu uprvau GKK Šibenika i jasno - novog predsjednika. Jasno, imamo i zainteresiranih sponzora, ali u ovom trenutku ne možemo izlaziti s njihovim imenima u javnost- veli Rakić.

Kako je na Baldekinu trenutačno puno upitnika oko nove uprave, sponzora i visine proračuna, to povlači za sobom i niz nejasnoća oko igračkog kadra i ambicija kluba u predstojećoj sezoni. Zato je teško očekivati da će se ispuniti želja trenera Mira Jurića da do početka priprema ima iskristalizirano barem 70 posto momčadi, odnosno opet bi se mogla ponoviti lanjska neugodna situacija kada se momčad 'krpala' u zadnji čas.

Inače, što se rostera za novu sezonu tiče, zna se samo da je Ivan Mileković otišao iz Šibenika i potpisao za Škrljevo.

25. travanj 2024 12:48