StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Treći poraz za redom Šibenika; "Narančasti" nisu uspjeli nauditi svom bivšem učitelju, "uništio" ih Slovenac Kovačevič

28. listopada 2018. - 00:36

Split- GKK Šibenik 81:65 (18:19, 21:22, 21:15, 21:9)

SPLIT- Mala dvorana na Gripama. Suci: Siniša Herceg (Zabok), Krunoslav Peić (Slavonski Brod), Branimir Galić (Zagreb).

Split: Gizdavčić, Kalajžić (5), Rebić (2), Kedžo (7), Gabrić (8), Marčinković (17), Jukić, Kovačevič (29), Vrgoč, Cobbins (10).

GKK Šibenik: Poščić, Šarić (2), Vuko (5), Gulin, Bašić (16), Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (22), Nakić (11), Paić (9), Klepo.

Košarkaši GKK Šibenika zabilježili su i treći poraz u nizu. U dalmatinskom derbiju na Gripama bolji od "narančastih" bili su košarkaši Splita. Tako Šibenčani nisu uspjeli zagorčati život svom bivšem treneru Vladimiru Anzuloviću, koji ih je ovaj put dočekao u ulozi kormilara Splita.

Inače, na Gripama se gotovo ponovila priča koja se dogodila nedavno u Draženovom domu. Ili, GKK Šibenik je kao i Ciboni u Zagrebu, i Splitu pružio više nego dobar otpor, ali na koncu je pognute glave napustio parket. Konačan rezultat nikako nije stvarni odraz zbivanja na parketu.

Prvo poluvrijeme bilo je gotovo u svemu izjednačeno. Ipak, na veliki odmor Šibenčani su otišli s dva koša prednosti. Prvih 20 minuta obilježio je dvoboj Martina Junakovića i Maja Kovačeviča. Obojica su postigli po 18 koševa. Playmaker "narančastih" zabio je 12 već u provj četvrtini. Slovenski šuter u žutom dresu za 18 minuta ubacio je isto toliko poena. Posebno je bio učinkovit u šutu izvan linije 6.75, budući da je pogodio pet od šest pokušaja za tri poena.

"Narančasti" su se dobro držali i većim dijelom treće četvrtine. Vodili su 47:43, no tada je uslijedila velika serija "žutih" (17:4) za vodstvo 60:41. Ipak, s dva uzastopna ubačaja Domagoj Bašić je vratio u igru "građane".

Ali, Šibenčani jednostavno nisu imali rješenja za Slovenca Kovačevića koji je nemilice trpao njihov koš i u zadnjoj dionici utakmice, nerijetko i iz veoma teških pozicija. Kovačevič je utakmicu završio s 29 poena od čega je bilo osam trica. Osim u Kovačeviču, "žuti" su imali veliku dominaciju i u skoku (51:34).

U idućem kolu, "građani" igraju još jedan dalmatinski derbi. Naime, na Baldekinu će ugostiti sinjski Alkar.

18. travanj 2024 00:53