StoryEditorOCM
Košarkaveliki preokret

Treća pobjeda u nizu: Šibenka se vratila iz debelog minusa i slavila kod izravnog suparnika za play off

Piše Krešimir Gulin
30. siječnja 2024. - 21:06

Košarkaši Šibenke ostvarili su i treću prvenstvenu pobjedu u nizu. Nakon Škrljeva i Dinama, Narančasti su svladali i Zabok na gostovanju.

Momčad trenera Josipa Pandže preokrenula je zaostatak od 17 razlike i u dramatičnoj završnici stigla do važnog trijumfa protiv izravnog suparnika za play off.

Konfuzno je Šibenka otvorila utakmicu ili, ako hoćete, furiozno je započeo Zabok. Domaćini su krenuli s četiri trice u nizu za vodstvo (12:0) za samo nešto više od tri minute igre.

Zanimljivo, u tom razdbolju Šibenka je uputila svega jedan šut prema košu. Naravno, nakon takvog izdanja svoje momčadi trener gostiju Josip Pandža bio je prisiljen pozvati minutu odmora.

Na njegovu žalost, Narančastima nije krenulo nabolje niti nakon time outa. Jednostavno, ništa nije funkcioniralo u igri njegove družine. Od neučinkovitog napada, velikog broja izgubljenih lopit pa do loše obrane i kontrole skoka. Zato nije ni čudno što je Zabok imao velikih (19:2) u drugoj polovici prve četvrtine.

Do konca prve dionice Šibenčani su se donekle konsolidirali i serijom (8:0) spriječili da prerano kola odu skroz nizbrdo.

Nastavili su Narančasti grickati prednost Zaboka i u drugoj četvrtini te stigli na samo minus tri (31:34). I kada se činilo da je Pandžina ekipa konačno pohvatala konce, domaćini su preko svojih najboljih igrača Neala i Cinca opet otišli na dvoznamenkastu razliku (44:33).

Jednako kao i prvi dio, domaćini kudikamo bolje otvaraju i drugo poluvrijeme te povećavaju svoje vodstvo na (54:40). Međutim, Šibenčani nisu htjeli olako baciti koplje u trnje već su se serijom (12:0) sasvim vratili u utakmicu (52:54). Dapače, imali su Narančasti i napad za moguće vodstvo, no do potpunog preokreta u trećoj četvrtini nisu mogli.

Konačno, Šibenka je došla do prvog izjednačenja (62:62) sedam minuta prije kraja prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Juri Pleadinu koji je zabio osam koševa za redom.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Premda je sve govorilo kako će ova utakmica biti veoma izvjesna jer je Zabok dominirao njezinom većim dijelom, ušlo se u dramatičnu završnicu.

Imala je Šibenka ‘pola koša‘ viška (71:70) i posjed na 12 sekundi prije kraja. Logično, domaćini su išli na brzi faul i na liniju slobodnih bacanja poslali Skorića, koji je stavio samo jedno. Ostalo je domaćinima osam sekundi za zadnji napad. Iz kornera je za pobjedu tricu šutirao Savić, ali nije pogodio pa je pobjedu slavila Šibenka.

Zabok- Šibenka 70:72 (22:13, 22:22, 15:17, 11:20)

ZABOK- Gradska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Tomislav Vovk, Mateo Pavičić, Matej Grubišić.

Zabok: Sikirić (3), Neal (15), Cinac (12), Tomic (2), Šustić, Antonić, Savić (15), Črnjević (6), Rebić (8), Borovčak, Cvitanović (1), Buljević (8).

Šibenka: Skorić (15), Lukić (17), Klarin (2), Pleadin (21), Howard, Foreman (3), Babić (12), Perković (2), Šarić, Škugor, Brajković.

02. svibanj 2024 13:49