StoryEditorOCM
KošarkaCibona na Baldekinu

Težak ispit za Šibeniku prije početka ‘sportskog rata‘: Još ništa od debija američkog razigravača

Piše Krešimir Gulin
3. ožujka 2022. - 12:33

Košarkaši Šibenke zadnju utakmicu prije sportskog rata koji ih čeka u Ligi za ostanak igraju u petak u 18 sati na Baldekinu protiv Cibone. Ne treba ni naglašavati koliko bi pobjeda značila Narančastima i u bodovnom i u psihološkom smislu. No, treba biti realan i kazati kako su Cibosi izraziti favoriti.

Trener Šibenke Damir Milačić ističe kako je njegova momčad već neko vrijeme suočena sa zdravstvenim problemima:

-Imali smo velikih problema s ozljedama i koronom, već se dva do tri tjedna ne možemo okupiti na treningu da bi imali deset ljudi, da bi mogli odraditi jedan kvalitetan i intenzivan trening, da se možemo pripremiti za protivnike- kazao je Milačić.

image
 Damir Milačić
Niksa Stipanicev/Cropix

On govori kako je upitan nastup Rebića i Pleadina protiv Cibone. Također, šibenska publika još će pričekati na debi američkog playa Devona Thomasa, jer je došao na Baldekin izvan potrebnih rokova. No, Thomas će voditi Šibenku u Ligi za ostanak:

- Cibona je favorit. Želim da mi se nitko ne ozlijedi na ovoj utakmici, koja će nam poslužiti kao uigravanje za ono što nam je najbitnije, a to je Liga za opstanak- naglasio je trener Narančastih.

Šibenčani se nerado sjećaju utakmice s Cibonom u prvom dijelu sezone kada su u Draženovom domu ostali 'zaleđeni' na minus 48:

- Cibona je u odličnoj formi i u ovoj utakmici je favorit, no morat će to dokazati na terenu jer nama ostaje gorak okus iz Zagreba iz te prve utakmice. Nikako ne želimo ponovno dozvoliti nešto slično.

Moramo igrati hrabro i biti agresivni u napadu i obrani. Nadam se da ćemo biti u što duljem rezultatskom egalu, jer kad uđete u egal završnicu onda je sve moguće- rekao je Patrik Jambrović, košarkaš Šibenke.

20. travanj 2024 11:00