StoryEditorOCM
KošarkaPovratak na pobjednički kolosijek

Teu Petaniju "standing ovation" na Baldekinu; "Narančastima" bodovi za "cementiranje" trećeg mjesta (FOTO)

10. veljače 2018. - 21:08

Na početku utakmice rijetko viđena slika na našim sportskim borilištima. Jedan protivnički igrač dobio je višeminutni "standing ovation". Na taj način šibenska publika zahvalila je Teu Petaniju za sve dobro što je napravio za GKK Šibenik u četiri godine koliko je nosio narančasti dres. Pljesak je dobio i šibenski zet u redovima Zadrana- Franko Kaštropil. Na kraju utakmice, još jedna čudesna scena. Funcuti su zapjevali svoju pobjedničku pjesmu koju je poveo njihov dugogodišnji solist Petani:

- Atmosfera na Baldekinu je opet bila predivna. Vjerujem da je i mojim suigračima bio užitak igrati u ovakvom ambijentu. Što se utakmice tiče, Šibenik je u ovom trenutku bolja momčad od nas. Njihov sistem nas je "ubio". Pobjede za osatank u ligi trebat ćemo tražiti u idućim domaćim utakmicama. Nadam se da će nam one biti dovoljne za spas- kazao je Teo Petani.

Trener domaćih Vladimir Anzulović iznenadio je uvrstivši u prvu petorku mlađahnog Klepu čiji je jedini zadatak bio agresivno odigrati na Petaniju. Nismo sigurno je li to isključivo Klepina zasluga, ali ulazak u utakmicu Jazina bio je očajan. U dvije i po minute uspjeli su odigrati jedan jedini suvilsi napad, a u obrani nisu mogli obraniti niti stolicu. Zato je na semaforu zasvijetlilo 9:2 za Šibenik.

Ubrzo su se gosti konsolidirali pa su stigli na minus jedan (10:11). Ipak, nastavili su igrati "ementaler" obranu o čemu svjedoči podatak da su prvi prekršaj napravili tri minute prije kraja prve četvrtine. Da su domaći imali raspoloženijih šutera osim kapetana Bašića mogli su i ranije prelomiti utakmicu. Iako je i ona kakva- takva neizvjesnost iščezla več krajem prvog poluvremena, budući da prednost Šibenika u drugom poluvremenu niti u jednom trenutku nije pala ispod dvije znamenke. Dapače, cijelo vrijeme je rasla do najviših (76:51). Inače, Anzulović uopće nije skidao novopridošlog Tomislava Gabrića.

- On se ozlijedio na zagrijavanju, vjerojatno od velike želje. Znali smo da s njim moramo biti oprezni. Čestitam momcima na pobjedi, jer iza nas je bio težak tjedan s dosta zdravstvenih problema. Činjenica je da od početka sezone vozimo "u crvenom". Igramo na gornjoj granici mogućnosti. Razvijamo mlade igrače, ali i pravimo neki rezultat- izjavio je trener Šibenika.

Njegov kolega s klupe Jazina Luka Bujas bio je suprotnog raspoloženja, s razlogom:
- Zabrinjava me radni dio koji smo loše odradili. Činjenica je da smo se tek skupili i da će nam trebati vremena da napravimo konkretniji napredak. Dobro će nam doći trotjedna pauza, jer nas utakmice za ostanak tek očekuju. Atmosfera? Sjajna- Šibenik i Sinj su dvije dvorane u kojima je uvijek prava košarkaška atmosfera- zaključio je Bujas.

GKK Šibenik- Jazine Arbanasi 89:75 (23:16, 23:19, 26:16, 17:24)
GKK Šibenik: Gabrić, Šarić (9), Vitali (19), Bašić (15), Bundović (6), Pandurić (12), Jelić, Mileković (15), Nakić (5), Klepo, Paić (8).
Jazine Arbanasi: Sarajlija (11), Barry (15), Lisica, Bučaj, Škara, Ivanov, Zrnić (7), Šango (4), Fodor (11), Kaštropil (16), Stanović, Petani (11).

23. travanj 2024 13:46