StoryEditorOCM
Košarkaza ‘našeg malog‘

Sve je spremno za košarkaški spektakl: pogledajte koje zvijezde dolaze odati počast velikom Draženu

Piše Šibenski.hr
30. kolovoza 2024. - 12:21

Poznata su imena koja će zaigrati na Memorijalnoj utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića koja se u Areni Zagreb održava 5. rujna u 20 sati. Produkcija ulazi u Arenu, rade se posljednje pripreme za najavni događaj na Zrinjevcu za građane, ali isto tako u narednim danima se očekuje dolazak brojni sportskih zvijezda i legendi koji će Zagreb pretvoriti u košarkaški centar svijeta.

„Iznimno je bitno da smo jučerašnjim danom uspjeli zatvoriti selekciju Tima Dražen. Zahvala svim euroligaškim klubovima koji su pustili svoje igrače, zahvala KK Cedevita Olimpija i klubu La Laguna Tenerife. U zadnjih par dana nam je poznati agent agent Miško Ražnatović pomogao da dovedemo Andre Obstu i Bobana Marjanovića. Tim Dražen će biti iznimno moćan i samim time možemo potvrditi pravi spektakl na utakmici.“  - izjavio je Aleksandar Petrović, predsjednik nadzornog odbora Udruge Dražen Petrović.

Na impozantnom glass flooru, koji će prvi puta biti postavljen u Hrvatskoj, zaigrat će Hrvatska košarkaška reprezentacija te Tim Dražen sastavljen od europskih zvijezda. Sjajni Mario Hezonja predvodi Hrvatsku, dok će Shane Larkin predvoditi ponajbolje europske košarkaše.

Za Hrvatsku reprezentaciju igraju: Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković.

„Veselimo se ovako velikom spektaklu. Smatram da je to jedna izuzetno kvalitetna priredba i odazvali smo se s velikim zadovoljstvom. Košarka kao takva i samo sjećanje na Dražena izaziva u nama posebno onima kojima to puno znači, jako puno emocija. Čekamo utakmicu s velikim nestrpljenjem i nadamo se da ćemo se kad to sve završi svi zajedno sjećati tog prekrasnog dana!“ - Josip Vranković, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

U Timu Dražen igraju: Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andre Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Shengelia, Dyshawn Pierre, Walter Tavares, Mathias Lessort i Boban Marjanović. 

„Dijeli nas točno tjedan dana od najvećeg košarkaškog spektakla u Europi. Pripreme su pri kraju i gotovo je sve spremno za utakmicu, a ostali su još samo najmanji detalji. Ovim putem možemo poželjeti dobrodošlicu svim dragim posjetiteljima unutar Arene, a onima koji utakmicu budu pratili ispred malih ekrana poručiti da ostanu na svojim pozicijama tijekom cijele utakmice, a posebno u trećoj i četvrtoj četvrtini, jer smo za njih pripremili veliko iznenađenje koje trenutno ne mogu otkriti.“ – zaključila je koordinatorica projekta Zdenka Zrilić.

rađani koji nisu uspjeli na vrijeme osigurati ulaznice, na Zrinjevcu će u srijedu 4. u poslijepodnevnim satima te u četvrtak. 5. rujna imati prilike osjetiti dašak ovog spektakla te se družiti sa zvijezdama. U samoj Areni se očekuje pravi programski spektakl uz brojna iznenađenja za publiku, a na tribinama se očekuju brojne sportske zvijezde, legende te osobe iz društvenog života.

Prijenos utakmice je na Drugom programu HTV-a te Sport klubu.

 

16. rujan 2024 21:56