StoryEditorOCM
KošarkaNemir pod obručima

Sprema li se još jedan odlazak s Baldekina? Mileković (ne)će Bundovićevim stopama

9. ožujka 2018. - 15:34

Epizoda nadarenog krilnog centra Filipa Bundovića u redovima GKK Šibenika službeno je zaključena. "Građani" i Bundović objavili su da su postigli sporazumni raskid ugovora. Međutim, još se vuku kuloarski repovi oko tog rastanka. Iako su i klub i igrač potvrdili priču da su razlozi rastanka Bundovićevi privatni problemi, jasno je da iza kulise ima i onih sportskih, ali i financijskih.

Sportski su na strani igrača - nije tajna da je Bundović bio nezadovoljan minutažom koju mu je tijekom sezone davao trener Vladimir Anzulović. Vjerojatno je i u pravu kada se pogledaju njegove brojke. Za prosječno 15 minuta na parketu ubacivao je više od 11 koševa. S druge strane, i Anzulović u rukavu ima svoje argumente. Trener se vodio logikom da je Bundović puno toga davao u napadu, ali je istovremeno s njim u postavi ekipa puno toga gubila u obrani. Zato je često u Bundovićevu slučaju posezao za rukometnim izmjenama obrana - napad. Također, na unutarnjim pozicijama svoje minute su tražili i Vitali i Paić... Premda ih ovaj potonji dobiva isto na kapaljku.

Kada govorimo o financijskim razlozima, klub je sporazumnim raskidom s Bundovićem uspio uštedjeti nešto novca za igračevih nekoliko plaća koje mu je trebao isplatiti do kraja sezone. Donekle je razumljiva ta logika čelnika kluba, budući da je glavni rezultatski cilj - opstanak - odavno ostvaren. A situacija u klupskoj blagajni i nije tako bajna. Osim toga, nikome nije u interesu imati u svlačionici nezadovoljnog igrača.

Logično, navijači žale za igračem koji je po statistici bio jedan od najučinkovitijih u taboru "narančastih". Nadalje, simpatični i druželjubivi Bundović brzo je osvojio srca Funcuta i izvan parketa, o čemu svjedoči i podatak da je bio rado viđen gost na njihovom štandu na adventskom sajmu u Đardinu.

Odlazak Bundovića raspirio je maštu prijatelja Šibenika, pa se na društvenim mrežama pojavila teza kako su tijekom proljeća "popucale" rebatine unutar momčadi koja cijele godine "vozi u crvenom", kako to voli naglašavati trener Anzulović. Dodatni prilog za tu teoriju bio je i podatak da se u zapisniku u sastavu Šibenika na prijateljskoj utakmici s Kaštelima nije pojavilo ime Ivana Milekovića. Kuloari su brzo zabrujali da je Anzulović kaznio Milekovića i poslao ga da trenira s mlađim kategorijama. Tu "teoriju" u telefonskom razgovoru demantirao nam je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenika.

- Ma, to su gluposti. Ništa od toga nije točno. Riječ je o tome da je Mileković osjetio probleme s leđima i zbog prevencije smo mu dali da 5-6 dana trenira smanjenim intenzitetom. Radi se o klasičnoj poštedi. Srećom, nalazi su pokazali da Mileković nema ozbiljniju ozljedu - rekao je Vukičević.

Da Mileković neće tako skoro Bundovićevim stopama, govori i još jedna informacija koju nam je servirao sportski direktor "građana":

- Upravo ovih dana započeli smo pregovore s Milekovićem oko produljenja ugovora koji mu ističe koncem sezone - poentirao je Vukičević.


Mileković je osjetio probleme s leđima i zbog prevencije smo mu dali da 5-6 dana trenira smanjenim intezitetom, kaže sportski direktor Filip Vukičević

23. travanj 2024 23:13