StoryEditorOCM
Košarkaevo kad se vraća

Sjajne vijesti za Darija Šarića i hrvatsku košarku: ‘Operacija je uspjela, koljeno mu je kao u 15-godišnjaka!‘

Piše Tvrtko Puljić/SN
6. svibnja 2022. - 20:27

Phoenix Sunsi suvereno kroče kroz doigravanje NBA lige, Chris Paul i Devin Booker igraju sjajnu košarku, a Sunsi ne kriju da im je cilj otići i do velikog finala, ali i do naslova prvaka. Sve to uz klupu prati Dario Šarić, koji je ozlijedio ligamente desnog koljena prije deset mjeseci, također u doigravanju NBA lige, podvrgnut je operaciji i od tada je u procesu rehabilitacije.

U posljednje je vrijeme trenirao sa sve većim i jačim opterećenjima, dapače Dario je ulazio i u jake treninge, ali taman kad se pojavila nada da bi se naš as mogao pojaviti u momčadi, ako ne već i na terenu do konca doigravanja, stigla je vijest kako je hrvatski reprezentativac morao na - novu operaciju.

Ne, nije riječ o rekonstrukciji koljena, što se moralo obaviti prilikom prve operacije, sada je riječ o menisku. Na pitanje o čemu se konkretno radi potražili smo odgovor kod tate Predraga.

"Cijeli zahvat trajao je vrlo kratko, jedno 15-20 minuta. Riječ je o čišćenju meniska, artroskopski se Dariju ušlo u koljeno. Sada je par dana na štakama, a procjenjuje se da bi se kompletnim i punim treninzima mogao vratiti kroz 25-30 dana."

No, Šarić je otkrio i neke dobre vijesti.

"Kad je Dariju napravljena prva operacija, već je tada bilo uočeno da bi moglo biti problema s meniskom. Dario je u posljednje vrijeme trenirao intenzivno, počeo je već raditi u kontaktu, igrao jedan na jedan i pojavila se bol. Kad je izvršena atroskopija, liječnici su ušli u koljeno i ono što su operirali ranije u odličnom je stanju. Njegovo koljeno je posve sređeno, kao u 15-godišnjaka, što znači da će, kad krene za mjesec dana s treninzima, Dario moći raditi pod punim opterećenjem vrlo skoro."

Plan je da se Dario cijelo vrijeme ne vraća u Hrvatsku, nego da trenira u Phoenixu. Kako je ovo ljeto vrlo bogato i reprezentativnim akcijama, posve je jasno da će Šarić morati preskočiti okupljanje reprezentacije u lipnju, ali još uvijek tinja nada da bi mogao s Hrvatskom na Eurobasketu.

Podsjetimo, Šarić je morao propustiti lanjske kvalifikacije za Igre, a zadnji je puta igrao za Hrvatsku ujesen 2018. godine. No, prema riječima Predraga Šarića, njegov sin se i te kako nada da će dobiti zeleno svijetlo za nastup na Eurobasketu u rujnu!

"On se tome jako nada, gleda na te utakmice i kao povratak na veliku scenu."

20. travanj 2024 12:48