StoryEditorOCM
Košarkavažna utakmica

Sinjani stižu na Baldekin: Šibenka traži pobjedu za odlazak u play off, prije par mjeseci to je bio samo san

Piše Krešimir Gulin
12. travnja 2022. - 15:48

Sve tri ovosezonske utakmice između Šibenke i Alkara prštale su od uzbuđenja. Nema dvojbe da će tako biti i u četvrtom njihovom međusobnom srazu koji je na rasporedu u srijedu u 18 sati na Baldekinu.

Utakmica je to velike važnosti, u koju oba takmaca ulaze u dobrom raspoloženju, budući da su nizu od po tri pobjede. Onaj tko napusti Baldekin uzdignutih ruku praktički će se riješiti briga oko ostanka u ligi te će s pravom moći gledati prema plasmanu u doigravanje:

- Važnost utakmice je velika. Eventualna pobjeda protiv Alkara u srijedu nas približava mogućnosti da uđemo u play off. To je prije par mjeseci bio samo san. Sada je to ostvarivo i svakako da ćemo mi na terenu dati maksimum od sebe i pokušati to kroz još ove ostale utakmice ostvariti. Alkar je vrlo kvalitetnog protivnika, koji je u ovoj ligi među najjačima. Imaju dva odlična stranca, par solidnih domaćih igrača, dobrog trenera tako da neće nikako biti lako- kaže Domagoj Bašić, kapetan Šibenke.

Trener Damir Milačić naglasio je kako se njegova momčad i fizički i emotivno 'potrošila' u nedjeljnoj pobjedi nad Furnirom:

- Imali smo samo dva dana za regeneraciju i za pripremu utakmice protiv Alkara koji nam dolazi s tri pobjede zaredom pun samopouzdanja i sigurno je da neće doći s bijelom zastavom. Međutim, bez obzira što imamo određene probleme i što vrlo vjerojatno nećemo kompletni dočekati utakmicu nešto će se pitati i nas.

Imamo dovoljno samopouzdanja, te uz pomoć publike i uz ovaj niz pobjeda koji imamo i odličan start u Ligi za ostanak očekujem borbenu i tešku utakmicu, ali isto tako očekujem i našu pobjedu- rekao je Milačić.

U nedjelju kontra Furnira Baldekin je bio fino popunjen, najbolje ove sezone. Nesumnjivo, još bolja atmosfera na tribinama očekuje se u srijedu, kada će s jedne srane biti Funcuti, a s druge sinjski Maligani:

- Pobjeda protiv Dubrave bio je naš dar navijačima. Hvala im na svemu, napravili su atmosferu koja ove godine još nije bila na Baldekinu.

Svih ovih godina koliko igram u Šibeniku, znam što je to, znam koji vjetar u leđa ti daje puna dvorana, huk s tribine i kada se poveže cijela dvorana puno lakše je igrati, samim time i pobjeđivati utakmice.

Pozivam sve naše navijače koliko mogu da u srijedu ponove takvu atmosferu- zaključio je Bašić.

18. travanj 2024 06:56