StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenski gradonačelnik primio srebrne Tonija Nakića i Domagoja Šarića: 'Izgubljena generacija' naplatila mjesec i pol dana 'krvarenja'

28. srpnja 2018. - 13:50

Šibenski gradonačelnik Željko Burić u petak je primio košarkaše GKK Šibenika Tonija Nakića i Domagoja Šarića, koji su kao članovi U-20 reprezentacije Hrvatske osvojili srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

– Čestitam na osvojenim medaljama na Europskom prvenstvu U-20. Posebno me veseli što se radi o našoj, šibenskoj dici. Ovo je još jedna sjajna priča hrvatskog sporta, mladosti i nacionalnog talenta, pogotovo u kolektivnim sportovima. Ali, preostaje nam barem želja da mladim momcima i curama omogućimo da svoj talent izražavaju na lokalnim razinama, a onda i na nacionalnoj razini, kako ih ne bi gubili kad postaju najbolji i najproduktivniji. Nadam se da ćemo to svi shvatiti i osigurati budućnost mladim ljudima koji sportom žele osigurati svoju egzistenciju – kazao je gradonačelnik Burić.

Toni Nakić podijelio je svoje dojmove s Europskog prvenstva.
– Možemo biti ponosni na činjenicu što smo osvojili srebrnu medalju. To više što su nas prozvali "izgubljenom generacijom" jer smo prije dvije godine ispali u B diviziju. Imali smo veliki motiv, odlučili smo igrati kolektivno a ne svatko za sebe, i to je glavni razlog što smo uzeli odličje. U Njemačku smo otišli kao anonimci, a kad smo se vratili svi su se raspisali o nama. Tek tada smo shvatili vrijednost našeg rezultata – istaknuo je krilni igrač GKK Šibenik.

Na Europskom prvenstvu nešto manje od Nakića participirao je Šarić. Međutim, i za to postoje objektivni razlozi. Naime, zbog fakultetskih obveza Šarić je u prvi mah odbio poziv izbornika Rajkovića, da bi se naknadno priključio reprezentaciji.

– Ova generacija uvijek je imala talenta, no tek ove godine i na ovom natjecanju smo taj potencijal i ostvarili. "Krvarili" smo mjesec i pol dana i konačno su se rad i trud isplatili – zaključio je branič Šibenika.

19. travanj 2024 00:35