StoryEditor
Košarka Plazma Sportske igre mladih

Šibenske košarkašice prve na Kinder turniru održanom u Splitu; imaju pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu

Piše šibenski.hr
1. kolovoza 2021. - 15:32
Kinder turnirom u košarci završila je velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu Plazma Sportske igre mladih

Kinder turnirom u košarci završila je velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu. Djeca iz cijele Hrvatske imala su mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja  na moru, u potpunosti besplatno.

Kinder turnir u košarci igrao se u 3 kategorije: mladići 2005. i 2007. godište i mlađi i za djevojke 2005. godište i mlađe na košarkaškom igralištu FESB-a u Splitu.

Rezultati:

MLADIĆI 2005.

1. KK Dinamo (Zagreb)

2. Krvopije (Osijek)

3. Small Ball (Osijek)

MLADIĆI 2007.

1. Cedevita (Zagreb)

2. Jing i jang (Čakovec)

3. Dva i po muškarca (Zadar)

DJEVOJKE 2005.

1. ŽKK Šibenik

2. Purgerke (Zagreb)

3. Zgaženi pilić (Dubrovnik)

Dvije prvoplasirane ekipe iz muške i ženske 2005. kategorije su ostvarili pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

Plazma Sportske igre mladih su organizacija koja svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi. 

Pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.

item - id = 1116969
related id = 0 -> 1157692
related id = 1 -> 1156359
17. siječanj 2022 11:47