StoryEditorOCM
KošarkaDario Šarić

Šibenska NBA zvijezda poslala poruku koja će obradovati svakog Funcuta: Vratit ću se jednog dana na Baldekin

28. kolovoza 2018. - 14:03

Dario Šarić uvijek je zahvalan sugovornik za medije. Otvoren, iskren, bez dlake na jeziku. Doduše, ovog ljeta je odlučio uzeti svojevrsni time out u odnosima s medijima. Nije baš često izlazio pred mikrofone. Stoga smo iskoristili prigodu na šibenskoj tvrđavi Barone gdje je pretpremijerno prikazan dokumentarni film "Uvik isto" koji govori o životu obitelji Šarić da ga zaskočimo s nekoliko košarkaških pitanja. Krenut ćemo "u glavu", s njegovom izjavom koja je ugodna glazba za uši svih šibenskih prijatelja košarke:

- Jednog dana ću se sigurno vratiti na Baldekin i zaigrati za Šibenik. Kad će to biti, teško mi je reći u ovom trenutku. Rekao bih da je to iz sadašnje perspektive daleka budućnost. Ali, zna se da kao mlad igrač nisam imao priliku zaigrati za prvu momčad Šibenika, iz raznih razloga. Volio bih to ispraviti. Nadam se da ću u narančastom dresu zaigrati uz Bilana, Širka i Junakovića koji se već vratio na Baldekin. Ta postava mogla bi napraviti veliki rezultat - kazao je Dario Šarić.


Obiteljska galama


"Šiši" je poznat kao navijač svih hrvatskih selekcija. Stoga, nije propustio prigodu čestitati svima koji su ovo ljeto ostvarili sjajne rezultate:

- Čestitam našim nogometašima, vaterpolistima, mladim košarkaškim selekcijama... Svima koji su nas uveseljavali tijekom ljeta - poručio je Šarić.

Dario baterije pred napornu sezonu puni u Šibeniku, ponajviše u obiteljskom domu na Jadriji:
- Ah, znate kako je to za obiteljskim stolom. Ćaća viče na mene, mater na sestru... Vika i galama kao u svakoj pravoj dalmatinskoj obitelji. Ja vam obožavam takvu atmosferu. Mater baci hrenovke i kukumare za ručak i ja zadovoljan. Ne trebaju meni neka posebna jela i delicije. A Šibenika se uvijek zaželim. Nije lako kada osam-devet mjeseci ne prođem njegovim kalama. Tu je moja ekipa, obitelj, baba, dida... I taman kad se naviknem na Šibenik, moram ići. Srce me boli kada moram poći na put u Ameriku - iskren je Šarić.


Trn u nozi


A put za Ameriku Šarića čeka uskoro. Prije obveza u NBA ligi, Dario će se još jednom staviti pod zastavu hrvatske reprezentacije:

- Čujte, reprezentacija mi je kao drača, kao trn koji vam se zabije u nogu. Činjenica je kako je uvijek bilo dosta problema u seniorskim selekcijama. Ali, ja sam uvijek spreman igrati za reprezentaciju, premda je ovaj put Philadelphia dosta pritiskala. Nisu baš bili sretni što ću igrati za Hrvatsku jer me željno iščekuju. Na kraju smo se ipak uspjeli dogovoriti. Spreman sam za nadolazeći "prozor" i utakmice s Litvom i Poljskom. Pripreme počinju koncem listopada i vjerujem da će se odazvati gotovo svi NBA igrači, te da ćemo uspješno odraditi spomenute dvije utakmice - veli Šarić.


Phila u play offu


On će iz reprezentativnog dresa praktički preko noći odjenuti onaj Philadelphije:

- U Ameriku dolazim samo tri dana prije početka njihova trening kampa. Znam da će mi biti problem priviknuti se u tom kratkom roku, no hrvatska reprezentacija se ne odbija. Uostalom, u prethodne dvije sezone izgradio sam neku poziciju u NBA ligi i u klubu, tako da vjerujem kako ću do 16. listopada biti spreman - kaže šibenski NBA igrač.

Šarić ima velika očekivanja u novoj NBA sezoni:

- Računam svakako na Philu u play offu. Mislim da smo mi, uz Boston i Toronto, prva tri favorita na istoku. Bit će nam malo lakše, jer je i LeBron James napustio istok i otišao na zapad. Međutim, NBA je vrhunski nivo, najveća konkurencija i tamo nema lake utakmice. U Americi svaku večer morate biti maksimalno spremni jer igrate protiv najboljih košarkaša svijeta. No, od malih nogu sam sanjao da ću biti NBA igrač i moj san se ostvario. Na koncu, vjerujem da ću ja, kao i svi hrvatski košarkaši, imati dobru NBA sezonu - zaključio je Dario Šarić.

11. lipanj 2023 01:46