StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenku čeka 'vruće' gostovanje u zadarskim Jazinama: Jurić još ne zna u kojem sastavu će istrčati njegova momčad

4. listopada 2019. - 13:34

Košarkaši GKK Šibenke pobjedom na Baldekinu protiv Hermes Analitice (75:62) otvorili su novu sezonu HT Premijer lige. Unatoč pobjedi, poslije utakmicu su najiskusniji igrač 'narančastih' i trener Miro Jurić bili jednoglasni: 'Nismo igrali dobro', kazali su novinarima.

U subotu, u drugom kolu, Šibenčane čeka puno zahtjevniji protivnik od Zagrepčana. 'Narančasti' idu na noge novom premijerligašu Sonik Puntamici u kultne Jazine:

- Što se tiče prve utakmice, najbitnije je bilo upisati dva boda. Nismo mogli ni očekivati neku bajnu igru jer smo praktički prvi put zajedno na terenu bili tek na toj utakmici. U Zadru nas čeka teško gostovanje. Riječ je o ekipi koja puno bolje igra na domaćem terenu. Protiv Alkara su se dobro držali tri četvrtine i onda pali u posljednjoj. No, u Jazinama bi ih u takvoj situaciji sigurno ponijele tribine- kazao je Toni Nakić, igrač Šibenke koji u svojim rukama ima puno talenta.

No, on je također bio u povećoj skupini igrača s Baldekina (Paić, Šarić...) koji su zbog ozljede propustili skoro cijele pripreme:
- Još uvijek osjećam ozljedu, još nisam na 100 posto. Ali, kada se iziđe na teren onda više nema opravdanja- veli Nakić.

I trener Šibenke ima dosta riječi hvale o subotnjem protivniku:
- Zadrani su dobro posložili momčad za naše uvjete. Imaju niz rutinera koji su u svojim karijerama prošli puno toga, pa čak i ABA ligu. Imaju dobru vanjsku liniju (Petani, Palčić, Segarić), a jaki su i ispod koša (Špralja, Jukić, Popić, Jurjević). Uz podršku tribina, znamo da nas čeka dosta teška utakmica. Ali, mi svaku utakmicu na Baldekinu igramo u takvoj atmosferi. Bolje da je dvorana puna i da su svi kontra tebe, nego da nema nikoga. U svako slučaju, očekujem pravu mušku bitku- istaknuo je Jurić.

Trenutačno je Juriću prva zadaća uigrati momčad, budući da je dva igrača Crnogorca Dašića i Amerikanca Cobba, koji će u narančastom dresu debitirati u Jazinama, dobio pred sam početak sezone:

- Dašić je manje- više pohvatao konce naše igre. S Cobbom to ide malo teže, budući da mu je ovo prvi susret s europskom košarkom- veli trener Šibenke.

Inače, 'narančasti' još uvijek imaju dosta problema s ozljedama, pa su za nastup u Jazinama upitni play Šarić i centar Primorac:
- Nema kukanja! 'Skrpat' ćemo se nekako i onaj tko je na terenu mora dati maksimum- zaključio je Jurić.

Utakmica Sonik Puntamika- GKK Šibenka igra se u subotu u 19 sati u dvorani u Jazinama.

23. travanj 2024 12:00