StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

Šibenke su juniorske prvakinje Dalmacije: Na završni turnir idu bez trenera i prve razigravačice

Piše Borislav Juras
22. svibnja 2019. - 10:37

Košarkašice Šibenika juniorske su prvakinje Dalmacije. Taj uspjeh je bio osiguran i prije zadnje utakmice dalmatinske lige, koju su uvjerljivo izgubile u Zadru (90:58), a bio je uvertira u puno važnije utakmice. Cure Šibenika će od četvrtka do nedjelje u Zagrebu (u četiri različite dvorane!) igrati na završnom turniru prvenstva Hrvatske za uzrast do 19 godina.


"U prvoj fazi će nam se suprotstaviti sastavi Zagreba, riječkog FSV-a i Podravca iz Virja. Prvo mjesto u Dalmaciji nam daje pravo nadati se barem plasmanu u polufinale. Doduše, to nam neće biti jednostavno, s obzirom na maksimalno skraćenu rotaciju zbog ozljede razigravačice Brune Obratov. Vidjet ćemo kako će se cure snaći s novim trenerom. Kako je Stipe Bralić na pripremama seniorske reprezentacije, na ovom prvenstvu će ih voditi Petar Zlatoper, koji u klubu radi s mlađim uzrastima", otkriva Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik.


Juniorke Šibenika zagrebački "final eight“ otvaraju ovoga četvrtka, utakmicom kontra vršnjakinja FSV-a (Velesajam, 18 sati). U petak ujutro igraju sa Zagrebom (Sutinska vrela, 9), a popodne s Podravcem (Dubrava, 17). Budu li među prva dva sastava u skupini, slijedi im razigravanje za medalje. Polufinalne utakmice se igraju u subotu (Trnsko, 11.45 i 14), a završnica je u nedjelju (Sutinska vrela, 12.30 i 14.45 sati).
 

25. travanj 2024 11:41