StoryEditorOCM
KošarkaDva amerikanca na baldekinu

Šibenka zatvorila roster za predstojeću sezonu; Narančasti doveli centra Mylesa Howarda iz Finske

Piše Krešimir Gulin
8. kolovoza 2022. - 12:40

Košarkaši Šibenke najvjerojatnije su zatvorili roster kojim će započeti novu sezonu. Zanimljivo, Narančasti će u novoj sezoni imati dva američka igrača. Nakon što je na Baldekin stigao razigravač Naba Echols, koji je nastupao i za sinjski Alkar, uprava Šibenke potpisala je ugovor i s američkim centrom. Riječ je o 24- godišnjem, 206 centimetara visokom, Mylesu Howardu. Američki centar karijeru je počeo na Sveučilištu Sjeverni Michigan, a prošlu sezonu igrao je u Finskoj za Oulu Basketball:

-Myles je igrač koji ima strahovito puno prostora za napredak. Izrazito je timski igrač koji podiže razinu igre momčadi. Prije svega obranom, skokom i energijom. Ima godinu europskog iskustva što će biti lakša prilagodba, a i imao je želju doći baš u Šibenku- kazao je trener Šibenke Damir Milačić o pojačanju pod obručima.

- S obzirom da sam prijatelj Nabe Echolsa koji je nedavno potpisao za Šibenku, znam trenera Milačića iz tog doba kada ga je trenirao u Alkaru. Znam da je dobar trener koji jako dobro radi svoj posao i koji uvijek motivira svoju momčad. Uzbuđen sam zbog ove prilike da zaigram za Šibenku i ponovno se nađem sa svojim kolegom s fakulteta Nabom Echolsom. Kad sam čuo da imam priliku zaigrati za tako veliki i povijesni klub kao što je Šibenka, znao sam samo jedno, da tu priliku ne mogu odbiti. Znam da će me trener Milačić motivirati da budem najbolji igrač koji mogu biti i da će iz mene izvuči ono najbolje. Naba mi je rekao da je Hrvatska općenito lijepo mjesto i da se nijedna zemlja ne može mjeriti s njenom ljepotom i zato sam posebno uzbuđen što ću osobno doživjeti tu ljepotu, posebno sa Šibenikom jer je na moru. Veselim se izazovima, novom okruženju i ekipi. Nadam se dobroj sezoni i jedva čekam da počnemo s radom- poručio je Howard nakon potpisa za Šibeniku.

Inače, novi centar Šibenke ima neloše brojke u dosadašnjoj karijeri. Po utakmici je postizao 11 koševa uz čak 14 skokova i 3,5 blokada.

Podsjetimo, osim dvojice Amerikanaca, Šibenka je tijekom ljeta dovela Srđana Brocića i Luku Skorića. Uz starosjedioce Paića, Jambrovića, Rebića, Pleadina, Gulina, Antića, Klarina... oni će biti okosnica ovosezonske momčadi s Baldekina.

30. ožujak 2023 19:47