StoryEditorOCM
KošarkaNarančasti kod Bosca

Šibenka već u srijedu može popraviti stvari nakon poraza od Furnira i matematički osigurati plasman u Ligu za prvaka

Piše Krešimir Gulin
31. siječnja 2023. - 11:32

Porazom od Furnira na Baldekinu u prošlom kolu, košarkaši Šibenke malo su si zakomplicirali posao oko plasmana u Ligu za prvaka.

Međutim, već u srijedu Narančasti mogu i matematički osigurati ulazak u društvo u kojem se praktički već nalaze. Računica je jednostavna i nimalo neostvariva- Šibenka bi trebala pobjediti Bosco u Zagrebu, a Dinamo izgubiti u Zadru:

- Brzopotezno nam dolazi utakmica s Boscom u Zagrebu, nakon velike potrošnje koju smo imali prošli tjedan u susretima s Komarnom i Furnirom. Nastavljamo s istim ritmom srijeda- subota. Bosco je vrlo nezgodna ekipa i jako ih respektiram. Trenutno su u situaciji da imaju dva poraza zaredom i da će napraviti sve da dođu do još jedne pobjede da se malo maknu od dna tablice. Na nama je da napravimo sve da ih spriječimo u tom njihovom naumu- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Milačiću je krivo što u zadnjih mjesec dana praktički nije mogao skupiti deset ljudi na treningu:

- Ne pamtim dva dana zaredom u kojima smo imali kompletnu momčad. To je jedan od razloga zašto smo malo pali u napadačkoj formi, međutim, borbeni duh ekipe i motivacija ekipe je na visokim granicama i ja ne sumnjam u svoje igrače. Znam da će dati svoj maksimum i da ćemo napraviti sve da se iz Zagreba vratimo s pobjedom- poručio je kormilar Narančastih.

Američki centar Myles Howard svojim igramau narančastom dresu kupio je povjerenje, nerijetko silno zahjtjevne šibenske publike. Premda se od stranaca u našoj ligi očekuje da isporučuju 20-ak poena svaku večer, Howard je drugačiji tip košarkaša.

On mahom sjajno odrađuje onaj ‘radni‘ dio košarkaške igre u kojima dominiraju obrana i skok:

- Očekujem da ćemo u utakmici s Boscom izaći energični i s puno želje za pobjedom. Nakon našeg prvog poraza u HT Premijer ligi kod kuće protiv Furnira, svi smo uzbuđeni i jedva čekamo vratiti se na teren i odigrati možda i najbolju košarku ove sezone.

Bosco je jako težak protivnik i trenutno igraju dobru košarku. Znamo da će protiv nas pokušati pružiti jednu od svojih najboljih utakmica. Brz je ritam i drago mi je što se već u srijedu vraćamo na teren, željni smo igre i nadam se da ćemo se u utakmici protiv Bosca vratiti pobjedama- rekao je Howard.

Utakmica Bosco- Šibenka igra se u srijedu u 18 sati.

19. travanj 2024 19:15