StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka uspješna kao domaćin u gradu heroju: Najbolja partija Amerikanca Cobba u narančastom dresu (FOTO)

16. studenog 2019. - 20:11

Poslije dva uzastopna poraza u derbijima s Cibonom i Zadrom, 'narančasti' su se vratili pobjedama u Vukovaru gdje su ugostili Dubravu. Naime, tim potezom su Šibenčani i Zagrepčani htjeli odati počast gradu heroju za sve patnje koje su njegovi stanovnici proživjeli u jesen 1991. godine:

Zaista lijepa gesta obaju klubova, prije svega Šibenke koja se ponudila da bude domaćin ove utakmice. Mislim kako je Vukovar zaslužio da bude češće domaćin ovakvih predstava. Samo je šteta što nije bilo više gledatelja- kazao je Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

A da atmosfera u dvorani u Borovom naselju bude ljepša pobrinuli su se šibenski Funcuti koji su svih 40 minuta pjevali navijačke i domoljubne pjesme.

Što se utakmice tiče, Šibenka je odigrala ne baš kvalitetno prvo poluvrijeme. Posebice se to odnosi na drugu četvrtinu u kojoj je malo toga štimalo u oba smjera. I da nije bilo dviju trica kapetana Bašića na samom isteku prvog dijela, Dubrava bi otišla s prednošću na veliki odmor.

Ipak, u drugom poluvremenu 'narančasti' su digli agresivnost u obrani, što im je odmah donijelo nekoliko lakih poena iz protunapada. Vrlo dobru dionicu imao je Amerikanac Cobb, koji je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao na Baldekin i došao do svog prvog double-double učinka u narančastom dresu. Konačno, polaganjem Bašića Šibenka je prvi put otišla na dvoznamenkastu prednost (62:52). Sve dvojbe oko pobjednika momčad trenera Edija Dželalije riješila je početkom posljednje dionice koju je otvoril serijom 7:0 za 69:55. Ostatak utakmice protekao je u revijalnom tonu.

Inače, ova pobjeda Šibenke je značajnija ako se zna da je ostvarena bez ozlijeđenog Jakova Vladovića i bolesnog Vladimira Dašića.

U idućem kolu, Šibenka će na Baldekinu ugostiti Split. Ta utakmica na rasporedu je u petak, 22. studenog u 18 sati.

Šibenka- Dubrava 95:72 (25:19, 16:21, 21:15, 33:17)

VUKOVAR- Sportska dvorana Borovo. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Krešimir Katić (Slavonski Brod), Josip Mikulić (Osijek).

Šibenka: Cobb (18), Mileković (11), Šarić (6), Vuko (6), Gulin, Bašić (14), Z. Ivišić (4), T. Ivišić (12), Nakić (21), Pleadin (3), Vlaić.

Dubrava: Proleta, Šarac (8), Cvitanović, Gulam, Vujić, Perić (13), Hortman (10), Jelenek (8), Majić (12), Smolić (13), Šutalo (6), Knežević (2).

20. travanj 2024 14:06