StoryEditorOCM
KošarkaVruće gostovanje

Šibenka u Sinju ide po novu pobjedu: ‘Čeka nas košarkaški spektakl, pravi derbi pred punom dvoranom‘

Piše Krešimir Gulin
29. listopada 2022. - 11:54

U subotnjem košarkaškom dalmatinskom derbiju u Sinju sastaju se dva hita dosadašnjeg dijela sezone HT Premijer lige. Gosti iz Šibenika jedina su neporažena momčad u ligi. S druge strane- Alkar kojeg vodi Luka Bujas, Zadranin šibenskih korijena, ima isto tri pobjede te svega jedan poraz. U subotu će netko dobar niz nastaviti, a netko pak prekinuti.

Trener Šibenke Damir Milačić vraća se među svoje, u grad čiji je ponos vodio čak pet sezona:

- Očekuje nas gostovanje u Sinju koje je uvijek jedno od težih, ja najbolje to znam. Košarkaški spektakl i puna dvorana, to je ono zbog čega se svi bavimo ovim poslom. Moramo uživati i biti sretni što uopće možemo doći u takav ugođaj. Što se tiče Alkara, o njima sve najbolje, odlično su startali sezonu. A što se tiče moje ekipe, jedva čekamo utakmicu u Sinju. Najbitnije je da se mentalno regeneriramo. Nije bitno u kojem sastavu ćemo istrčati tamo, već je bitno da istrčimo s vjerom u pobjedu- kazao je Milačić.

Ove sezone sve bolje igra i nadareni branič Šibenke Juraj Pleadin:

- Očekuje nas kao i uvijek neugodno i vruće gostovanje u Sinju. Od početka sezone Sinjani igraju jako dobro što tri pobjede zaredom to i govore. Što se tiče nas, nadamo se da ćemo dobro energetski reagirati i prekinuti taj njihov pobjednički niz te nastaviti naš- jasan je Drnišanin u narančastom dresu.

20. travanj 2024 03:46