StoryEditorOCM
Košarka‘Narančasti‘ kod Cibone

Šibenka u Draženov dom bez Ivana Vraneša: Centar iz Zadra karijeru nastavlja u inozemstvu

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2020. - 12:04

Toplo-hladan je bio početak sezone u HT premijer ligi za košarkaše Šibenke. Hladno je bilo u prvom kolu u Višnjiku protiv Zadra gdje su ostali 'zaleđeni' na minus 40.

Puno toplije bilo je u drugom kolu kada su momci trenera Dženana Rahimića pobijedili Sonik Puntamiku (98:84). I pokazali dosta dobrih stvari. Posebice Širko koji je bio MVP drugog kola lige. Svidjela su se i pojačanja Amerikanac Freeman te Crnogorac Miković. 'Double- double' ostvario je i Vraneš.

No, čini se kako je to bila posljednja utakmica zadarskog centra u narančastom dresu. Naime, Vraneš je imao otvoreni ugovor sa Šibenkom,  a kako mu je u međuvremenu stigla inozemna ponuda aktivirao je opciju da napusti Baldekin:

- Šteta, jer se radi o dobrom igraču i karakternom momku. Ali, to se događa i jačim klubovima od nas. Vidite kako je Planinić otišao iz Zadra. Potpuno razumijem momke koji svoju karijeru žele nastaviti u inozemstvu- kazao je Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Njegovu momčad u petak čeka zahtjevno gostovanje kod Cibone. Širko i Bašić su se oporavili od lakših ozljeda, pa će na put svi osim Vraneša:

- Jasno da je Cibona veliki favorit. Međutim, mi smo odigrali dvije službene utakmice i sad znamo kako tko diše. Mogu razumjeti nervozu u koju smo ušli u Zadru. Ali, držim da nema razloga da se isto ponovi u Zagrebu. IZ igračke perspektive znam da je lakše igrati takve utakmice nego protiv Sonika, ili Hermesa koji nas čeka iduće kolo. Cilj nam je biti što duže u egalu i napraviti ponak u igri u odnosu na Zadar i Sonik- veli Rahimić.

Inače, Cibona ove sezone ima jaki šibenski štih. Friški stanari svlačionice 'vukova' su fetivi Šibenčani Toni Nakić i Krešimir Radovčić. Od ranije pod Tornjem Filip Bundović, koji je karijeru 'oživio' na Baldekinu. Šibenske kale dobro su upoznali i Ivan Novačić i Josip Bilinovac kao članovi Jollya. Isto kao i Ivan Velić, koji je trenersku afirmaciju u Hrvatskoj doživio vodeći uglaslog, a nekada uspješnog, šibenskog prvoligaša.

Utakmica Cibona- Šibenika počinje u 18 sati.
 

19. travanj 2024 11:28