StoryEditorOCM
Košarkaregionalna avantura

Šibenka saznala protivnike u ABA 2 ligi, trener Jurlina poručio: ‘Moramo tražiti pobjede na domaćem terenu‘

Piše Krešimir Gulin
15. srpnja 2024. - 18:22

Košarkaši Šibenke i ove sezone igrat će u ABA 2 ligi. Lani ta avantura za Narančaste i nije baš završila najbolje. Podsjetimo, ekipa s Baldekina skupila je samo dvije pobjede u cijeloj ligi. Osim toga, nerijetko nehuman raspored igranja i duga putovanja uzrokovala su silan umor za ekipu koju su ionako nemilice šibale ozljede.

U narednoj sezoni, uprava kluba ima veće ambicije. Je li to možda čak i plasman u play off teško je govoriti, jer rosteri ekipa još uvijek se slažu.

I na tom planu Šibenka je poprilično odmakla. Na Baldekin su već stigla trojica novih igrača- play Junaković, krilo Vujičić i centar Jukić.

Ako se njima pridodaju starosjedioci Paić, Pleadin, Klarin, Babić... može se reći da novi trener Roko Jurlina već ima dobar dio kostura momčadi na okupu.

No, iz uprave Šibenke uskoro najavljuju i nove akvizicije. Ali, o tom potom

Šibenka je nakon današnjeg ždrijeba saznala protivnike i raspored igranja u natjecanju ABA 2lige, gdje će igrati u skupini D prve faze.

- Ždrijeb nam je u skupini donio Zlatibor iz Čajetine, Borac iz Banja Luke te Iliriju iz Ljubljane. Teško je sada dati neke prognoze s obzirom da su rosteri tek u nastajanju i pripreme još nisu ni započele. Jedino što se može reći je, s obzirom na prošlogodišnje rezultate, da je Zlatibor favorit skupine s obzirom da je prošlogodišnji njihov omjer bio 10-3 i ostali su samo jednu pobjedu iza kasnijeg osvajača Lige Spartaka. 

Mislim da trebamo ići iz kola u kolo, dobro se pripremiti za sezonu i onda ići iz utakmice u utakmicu, naravno, uz podršku navijača pogotovo u ovom novom formatu na domaćem terenu tražiti pobjede i na gostujućim terenima isto tako- kazao je Jurlina.

U prvom kolu Šibenka će početkom listopada na Baldekinu ugostiti Zlatibor iz Čajetine.

Ukupno 16 ekipa je podijeljeno u četiri skupine, a dvije najbolje iz svake prolaze u drugu fazu, odnosno nove dvije skupine sa četiri kluba. Nakon toga uslijedit će doigravanje, odnosno polufinale i finale, koje će biti borba za ulazak u ABA ligu.

Prva faza trajat će od 24. rujna do 18. prosinca, a druga od 14. siječnja do 2. travnja. Doigravanje će završiti najkasnije 14. svibnja.

Ždrijeb:

Skupina A: MZT, Helios Domžale, Cedevita J., T. Tivat

Skupina B: Vojvodina, Sutjeska N., Bosna, Rabotnički

Skupina C: Podgorica, Široki, Pelister B., H. Vršac

Skupina D: Zlatibor Č., Borac (BL), Ilirija Lj., Šibenka

22. kolovoz 2024 21:05