StoryEditorOCM
KošarkaOdluka u zadnjem kolu

Šibenka protiv Šarinovog Furnira izravno odlučuje o osmom putniku u play off, Milačić se vraća na klupu

Piše Krešimir Gulin
6. svibnja 2022. - 13:42

Košarkaši Šibenke serijom od šest pobjeda odavno su osigurali ostanak u ligi što je bio glavni cilj u trenutku ulaska u košarkaški 'pakao' kako su mnogi nazivali Ligu za ostanak. Sada Narančasti u izravnom dvoboju sa zagrebačkim Furnirom imaju prigodu izboriti bonus nagradu- plasman u play off.

Računica je jasna, tko u subotu izađe uzdignutih ruku s parketa zagrebačke dvorane u Dubravi odmjerit će snage s Cibonom u četvrtfinalu doigravanja. Hoće li to biti Milačićeva Šibenka ili Furnir, kojega s klupe vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin?

Na radno mjesto vraća se trener Šibenke koji je zbog zdravstvenih problema morao preskočiti završnicu utakmice sa Škrljevom u kojoj je njegova momčad propustila prvu meč loptu za play off. No, upitan je nastup prvog centra Narančastih Pave Paića koji vuče neugodnu ozljedu zgloba.

image

Damir Milačić vraća se na klupu Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

- Ususret zadnjem kolu regularnog dijela sezone kada se malo osvrnemo, uz sve uspone, padove  i probleme koje smo imali možemo reći da je sezona bila uspješna jer smo praktički nekoliko kola prije kraja osigurali ostanak i tako ispunili neke osnovne ciljeve koje su uprava i stručni stožer postavili za ovu sezonu. Posljednjih devet utakmica imamo sedam pobjeda, igramo jako dobru košarku i pružamo dobre partije, te sigurno da želimo tako nastaviti i okruniti ovu sezonu pobjedom u Dubravi i plasmanom u play off, što bi bila velika nagrada za nas igrače i trenere koji smo stvarno davali svoj maksimum tijekom cijele sezone.

U Dubravu ne idemo odigrati revijalnu utakmicu, već pokušati nametnuti naš ritam koji niti jedna ekipa u Ligi za ostanak ne može pratiti. Idemo dobiti tu utakmicu, da usrećimo i navijače i sebe te da završimo sezonu onako kako smo i planirali- kazao je Adnan Arslanagić, playmaker Šibenke.

23. travanj 2024 21:40