StoryEditorOCM
KošarkaSretna Čista Velika

Šibenka prekinula neugodan niz od tri poraza: Andabaka mirne ruke u završnici

Piše Krešimir Gulin
15. studenog 2020. - 18:55

Čista Velika je bila sretna za Šibenku. Ili, Narančasti su za prekid neugodnog niza od tri poraza trebali odigrati utakmicu na području susjednog grada Vodica. Podsjetimo, Šibenka je 'deložirana' iz svoje dvorane na Baldekinu koja je na deset dana zatvorena iz epidemioloških razloga, odnosno proboja koronavirusa među djelatnike koji brinu o šibenskoj sportskoj dvorani.

Vodila je momčad trenera Dženana Rahimića tijekom cijele utakmice. Više puta su imali i naizgled sigurnu dvoznamenkastu prednost, no uvijek su nekako gosti uspijevali vraćati susret u neizvjesnost.

Vjerojatno su se navijači Šibenke pobojali da će se opet dogogditi scenarij iz prošlih utakmica u Sinju i Osijeku gdje su Narančasti gotovo svih 40 minuta bili u prednosti, da bi u konačnici gubili. Ipak, ovaj put su stvari uspjeli privesti kraju u svoju korist.

Premda je završnica opet bila 'čupava'. Doduše, Šibenka je u zadnjih 35 sekundi ušla sa sigurnih 84:76. Međutim, olako su primili neke poene, ali srećom po njih miran je s linije slobodnih bacanja u ključnim trenucima bio Kristijan Andabaka pa su bodovi s kojima se lakše diše poput 'bronhija' ostali u šibenskom dvorištu.

Osim Andabake, u redovima pobjednika valja izdvojiti Henrika Širka i Miliju Mikovića koji su utakmicu završili s 'double- double' učinkom. Također, vrijedan doprinos dao je i branič Domagoj Šarić.

Šibenka- Zabok 87:81 (24:14, 19:23, 22:24, 22:20)

ČISTA VELIKA- Školska sportska dvorana. Bez gledatelja. Suci: Josip Radojković, Denis Bajramović, Dino Vukušić.

Šibenka: Freeman (8), Šarić (15), Živković, Bašić (5), Solomun (5), Klarin, Miković (19), Pleadin, Vlaić, Širko (19), Andabaka (16).

Zabok: Martinko, Krajinović, Anzulović (9),  G. Marić (4), Tomas (11), Črnjević (11), P. Marić (9), Primorac (14), Lisica (5), Maričević (4), Jambrović (14).

26. travanj 2024 14:03