StoryEditorOCM
KošarkaVijesti s Baldekina

Šibenka potpisala četverogodišnji ugovor s talentiranim Jurom Pleadinom. Uskoro i bijeli dim oko trenera

Piše Krešimir Gulin
17. svibnja 2021. - 15:23

Šibenka je potpisala četverogodišnji ugovor s 18- godišnjima Jurjem Pleadinom, jednim od najtalentiranijih igrača koji trenutačno stanuju na Baldekinu. Pleadin već dvije sezone trenira sa seniorima, a pažnju na sebe je skrenuo ove godine s nekoliko zapaženih partija. Da nije bilo ozljeda, Pleadin bi jamačno pružio i puno više u momčadi trenera Dženana Rahimića:

- Potpis ugovora s Pleadinom je znak da Šibenka nastavlja svojim utabanim stazama. Držimo kako ćemo oko njega temeljiti budućnost Šibenke. I meni osobno je jako drago što je Pleadin potpisao profesionani ugovor s nama, budući da je on bio prvi igrač kojeg sam potpisao prije četiri godine u ulozi sportskog direktora. Rekao bih da smo skupa rasli u Šibenki. Uz Gulina, Klarina, Antića, Živkovića... te još par pojačanja sa strane Pleadin bi trebao činiti kostur Šibenke u narednom razdoblju- kazao je Filip Vukičević, sportski direktor Šibenke.

Mladi košarkaš se zahvalio upravi kluba na ukazanom povjerenju:

- Sada je na meni da to povjerenje opravdama u budućnosti. Mogu samo obećati da ću nastaviti uporno trenirati. Moram reći kako mi je čast igrati za ekipu kao što je Šibenka- poručio je Drnišanin Pleadin.

Njegov agent je Matej Mamić, jako poznato lice u košarkaškim krugovima. Mamić je imao zaviodnu igračku karijeru, a potom i direktorsku u Cedeviti:

- Drago mi je da je Jure nastavio svoj prirodni put. U Šibeniku se osjeća dobro, Šibenka mu je dala minute, prigodu... Poznato je kako Šibenka ima jednu od najslavnijih povijesti u Hrvatskoj. Također, to je klub koji se pokazao sjajnim za razvoj mladih igrača. Stoga se nadam kako će Pleadin samo nastaviti plejadu igrača koji su iz Šibenke napravili veliku karijeru- istaknuo je Mamić.

Potpis Pleadina definitivno je ulaganje u budućnost. I trenutačno je glavno pitanje na Baldekinu kako će izgledati budućnost Šibenke, naročito ona bliska. U kuloarima se naveliko priča kako uprava kluba traži novog trenera. Čini se kako ćene biti produžen ugovor s Dženanom Rahimićem koji je korektno odradio minulu sezonu.

Neslužbeno se spominju neka zvučna imena koja bi mogla sjesti na klupu Narančastih. U prvi plan je iskočio Slaven Rimac, čovjek koji je s Cibonom osvojio ABA ligu i koji ima iskustvo treniranja i Cedevite. U eter su izašla i imena Vladimira Anuzlovića, koji je već bio na Baldekinu, ali i Zadranina Tihomira Bujana:

Sportski direktor Vukičević potvrdio je kako je Rimac jedan od onih skojim se razgovara:

- Imamo još dvije opcije. Što se trenera tiče, odluka je na predsjedniku i upravi. Mislim da će se sve znati za dan-dva- rekao je Vukičević.

Što se igračko kadra tiče, Henrik Širko je već obznanio kako nema ništa protiv da ostane u Šibeniku do kraja karijere, samo uz uvjet da Šibenka stane na noge, kako je kazao.

Osim Širka, Šibenku su u netom završenoj sezoni nosili američki play Freeman i crnogorski centar Miković:

- Njima dvojici su ostekli ugovori i trener koji dođe u klub može ih uzeti u razmatranje. No, činjenica je da su njih dvojica igrama u Šibeniku prošle sezone otišli u viši platežni razred. Nedvojbeno je da će dogodine biti skuplji i pitanje je hoćemo li ih moći opet angažirati- zaključio je sportski direktor Šibenke.

19. travanj 2024 12:43