StoryEditorOCM
Košarkaroster zaključen

Šibenka počela pripreme za novu sezonu: Kultni klub s Baldekina doživio drastične promjene

Piše Krešimir Gulin
17. kolovoza 2024. - 21:08

Košarkaši Šibenke počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će igrati na tri fronta. Osim u domaćem prvenstvu i Kupu, Narančasti će opet nastupati u redizajniranoj ABA 2 ligi:

- Nadam se da će tribine prepoznati želju koju će ekipa imati i nadam se da ćemo već u prvom kolu napuniti dvoranu i biti ozbiljan protivnik svakome. Očekujem da će se sve ekipe koje budu dolazile na Baldekin morati dobro oznojiti da bi odnijeli pobjedu iz Šibenika- kazao je Ante Nakić, predsjednik kluba.

Nakon prošlogodišnje sezone za zaborav, Šibenka je doživjela kompletan remont kako u igračkom tako i stručnom dijelu. Čelnici kluba klupu su povjerili mladom i talentiranom Zadraninu Roku Jurlini, ali koji je praktički nedokazan u seniorskoj košarci:

- Svi dečki su došli spremni na pripreme i puni su elana za radom. Vjerujem da ćemo kada počne sezona biti spremni za izazove koje nam dolaze, a to je da budemo iz utakmice u utakmicu bolji i da već od početka sezone prikažemo razinu igre koja bi zadovoljavala nas i navijače.

image

Košarkaši Šibenke počeli s pripremama za novu sezonu

Šibenka

Što se tiče rostera, playmaker Klarin je još u fazi oporavka, nadamo se da će se oporaviti što prije pa ćemo vidjeti eventualno po potrebi na nekoj poziciji koja bude krucijalna, ali za sada je to to. Mislim da smo momke dobro selektirali za sada i zadovoljan sam kako to izgleda i nadam se da će se prilagoditi na taj novi sistem rada i da ćemo pohvatati konce igre što prije te kroz pripremne utakmice se uigrati i biti spremni za sezonu.

Prve pripremne utakmice su nam 30. i 31. na turniru u Zadru. Nakon toga očekuje nas turnir 6. – 10. rujna u Kašelima. 13. i 14. rujna idemo u Opatiju.

Sigurno da ćemo dati sve od sebe iz treninga u trening takav je nekakav moj moto bio i do sada i da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nadam se da ćemo skupiti što više pobjeda. Želim i da nas navijači podrže. Sigurno bit će i dobrih i loših stvari tijekom sezone, nadam se da će biti više dobrih i da ćemo što više puta uveseliti naše navijače i da ćemo u svakoj domaćoj utakmici napuniti dvoranu i uz njihovu pomoć ostvariti što bolje rezultate- poručio je Jurlina na startu priprema.

Podsjetimo, Šibenku su napustili svi stranci od lani- Amerikanci Foreman i Howard, Crnogorac Starovlah i Srbin Lukić. Na Baldekinu više ne stanuju ni Zagrepčani Skorić i Babić koji će u novoj sezoni nositi dresove Cibone i Dubrave. Odlascima tu nije kraj jer je i centar Perković postao novi igrač Širokog.

image

Košarkaši Šibenke počeli s pripremama za novu sezonu

Šibenka

S druge strane, Narančasti su angažirali centra Jukića, krilo Vujičića, šutera Badraka, krilnog centra Škedelja, ‘četvorku‘ Serdarušića i povratnika na Baldekin- iskusnog razigravača Junakovića, koji bi trebao biti lider momčadi:

- Mislim da smo napravili odličnu ekipu i da smo počeli u dobrom raspoloženju. Ako ovako nastavimo dalje mislim da će to biti dobra priča.

Očekivanja su dosta veća nego što su to bila prošle godine. Prvenstveno, po rosteru, a drugo smatram da ono što se dogodilo lani nije na nivou Šibenke i mislim da iz tog aspekta moramo napraviti sve i mislim da hoćemo napraviti da ova sezona bude na većem nivou nego što je bila lani.

Poručio bih navijačima, da dok sam ja ovdje, a tu sam do kraja života, da ćemo se bacati na glavu za svaku loptu i dati sve od sebe. Koliko god je to floskula mislim da je to polazišna točka za nas. Ekipa je mlada i mislim da moramo biti fizički na ogromnom nivou, srčano, borbeno i da je to jedini način kako možemo ove godine igrati i raditi- istaknuo je Junaković.

11. rujan 2024 21:43