StoryEditorOCM
Košarkapalo škrljevo

A sada play-off! Širko: Za mene kao Funcuta ne može biti bolje nego igrati protiv Zadra!

Piše Krešimir Gulin
25. travnja 2021. - 19:39

Iako nije imala preveliki rezultatski značaj bila je to poprilično kvalitetna utakmica i u konačnici veoma zanimljiva. Na kraju, Šibenka je prvi put ove sezone uspjela svladati Škrljevo ponajprije zahvaljujući dobroj igri trojca (Miković, Širko, Freeman) koji Narančaste nosi tijekom cijele sezone.

I prije ove utakmice i jedni i drugi su bili osigurali ulazak u play off. Sada je jasno da Šibenka u doigravanje ulazi s osme pozicije. Protivnik u četvrtfinalu bit će joj Zadar.

Premda je trenutačno kvaliteta objektivno na strani Zadrana, radi se o uvijek intrigantnom dalmatinskom derbiju:

- Za mene kao Funcuta ne može biti bolje nego igrati protiv Zadra! To je za mene san snova- najavio je Henrik Širko četvrtfinalni duel sa Zadranima.

Prije toga, Šibenka mora odraditi zadnje kolo trećeg kruga prvenstva u kojem također gostuje u Zadru, samo protiv Sonik Puntamike, koja je također osigurala plasman u play off.

Šibenka- Škrljevo 85:80 (13:17, 27:20, 17:17, 28:26)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez glefatelja. Suci: Denis Hadžić, Leo Roglić i Goran Rogić.

Šibenka: Freeman (19), Bobek, D. Šarić (3), P. Šarić, Gulin (4), Bašić (9), Antić, Miković (23), Pleadin (6), Vlaić, Širko (17), Jurković (4).

Škrljevo: Arslanagić (9), Pilepić (6), Jelenković (5), Vucić, Gunjina (7), Barnjak (9), Robertson (22), Boban (15), Rajčić (3), Vrgoč (4), Bjelanović, Cvitković.

18. travanj 2024 00:01