StoryEditorOCM
KošarkaVrijedna pobjeda

Šibenka na najbolji mogući način otvorila Ligu za ostanak: Narančasti slavili u Sinju, debitirao Amerikanac Thomas

Piše Krešimir Gulin
19. ožujka 2022. - 20:47

Silno važnu pobjedu ostvarili su košarkaši Šibenke na početku Lige za ostanak. Narančasti su slavili kod Alkara u Sinju, na jamačno 'najvrućem' gostovanju koje ih čeka u završnom dijelu sezone.

Pobjeda Šibenčana je još važnija ako se zna da su igrali bez Rebića i Pleadina, tako da je trener Damir Milačić u rotaciji imao samo sedam košarkaša, izuzmemo li malu minutažu koju su u završnici dobili mladići Grgurica i Antić.

Inače, u narančastom dresu debitirao je američki razigravač Devon Thomas. Prvi dojam je da se radi o košarkašu koji će biti koristan Šibenčanima u Ligi za ostanak. Thomas nije izraziti strijelac, ali je silno brz i prodoran.

Vrlo dobro prvo poluvrijeme odigrali su Šibenčani. Momčad trenera Damira Milačića imala je niz rješenja u napadu. Sjajnu rolu na početku utakmice imao je Jambrović koji je ubacio 10 od 12 koševa Narančastih.

Kada je Jambrović stao, koš Sinjana nastavio je rešetati kapetan Bašić s tri trice. Međutim, Šibenčani nisu sve rješavala vanjskim šutom. Imali su i unutarnju igru u kojoj je dominirao Paić, strijelac 15 koševa u prvom poluvremenu. Paić je bio gotovo nepogrješiv ispod obruča i prava je šteta što je uzeo nekoliko šuteva izvana koje je promašio, jer bi imao savršen učinak.

Uz nekoliko finih poteza Gulina i Solomuna, te odličan obrambeni posao Arslanagića na Mc Glyynu dobra igra Narančastih rezultirala je s plus 17 nakon prvh 20 minuta igre.

Imala je Šibenka i 20 razlike sredinom treće četvrtine (59:39), notada mini seriju 8:0 radi Alkar. Ponadali su se Sinjani kako bi mogli ponoviti scenarij iz nedavne utakmice i preokrenuti veliku prednost Narančastih.

Međutim, ovaj put u svojim redovima nisu imali Gilberta niti je Mc Glynn imao ludu šutersku večer. S druge strane, momčad Damira Milačića imala je više koncentracije, pa su vrlo brzo odgovorili serijom 9:0 i odveli utakmicu u mirne vode.

Alkar- Šibenka 58:80 (15:21, 17:28, 17:19, 9:12)

SINJ- Gradska športska dvorana Ivica Glavan- Ićo. Gledatelja. Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević i Frane Mjeda.

Alkar: Jurela, Louiserre, Gizdavčić, Putnik (2), Krstanović (9), Lukačić (8), Šarić (2), Tomašević (6), Vučić (14), Jukić (2), Mc Glynn (10), Lisica (5).

Šibenka: Arslanagić (6), Thomas (14), Rebić, Gulin (13), Bašić (13), Grgurica, Solomun (5), Antić, Jambrović (11), Paić (18).

20. travanj 2024 00:00