StoryEditorOCM
Košarkaderbi na baldekinu

Šibenka na favorita bez kapetana; Milačić odgovorio ABA ligašima: ‘I mi imamo svoje snove‘

Piše Krešimir Gulin
5. ožujka 2023. - 10:12

Košarkaši Splita manje od 24 sata nakon završetka dramatične utakmice ABA lige s Partizanom na Gripamau kojoj su poraženi s ‘pola koša‘, morat će istrčati na Baldekin u dalmatinskom derbiju sa Šibenkom u pretposljednjem kolu osnovnog dijela HT Premijer.

Činjenica što se Žuti neće moći pošteno ni odmoriti između dvije utakmice, izazvala je dosta tenzija koje postoje već duže vrijeme na relaciji HKS- ABA liga, odnosno klubova koji igraju samo domaće prvenstvo i onih koji moraju usklađivati svoje obveze na hrvatskom i regionalnom polju.

Na tu temu osvrnuo se i Damir Milačić, trener košarkaša Šibenke:

- Dok sam bio trener Alkara svaki puta smo odgodili utakmicu ABA ligašima, a kao trener Šibenke i više puta. Međutim, na zadnje dvije utakmice (Cibona i Split) mi jednostavno zbog spleta okolnosti nismo mogli i htjeli stavljati protivnika ispred sebe. Ipak, moraju klubovi ABA lige shvatiti da postoje snovi i malih ekipa, postoje snovi ekipa koji imaju puno manje proračune od njih. I mi isto želimo napuniti dvoranu i mi isto želimo sačuvati svoje igrače od ozljeda i mi isto želimo biti odmorni… Tako da bi uvaženi respekt koji mi dajemo njima trebali dati i oni nama- kazao je Milačić.

image

Damir Milačić

Goran Mehkek/Cropix

Bez obzira što će Žuti na Baldekin doći ‘ispuhani‘ od sraza s jakim Partzanom nedvojbeno nose ulogu favorita u dvoboju sa Šibenkom. Naime, jasno je da momčad trenera Srđana Subotića trenutačno igra daleko najbolju košarku u Hrvatskoj:

- Istina, Split je favorit u svakoj utakmici domaćeg prvenstva. U zadnje vrijeme igraju odlično, pogotovo kroz ABA ligu i domaće prvenstvo, te uz tri odlična stranca koja imaju nema dileme tko je favorit u ovoj utakmici. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe. Pokušat ćemo biti maksimalno koncentrirani i borbeni i vrebati svoju šansu tijekom utakmice- poručio je Milačić.

Na ruku Narančastima ne ide ni podatak što će morati zaigrati bez kapetana i ponajboljeg igrača Pave Paića:

- On sigurno još 10-15 dana neće moći ni trenirati, a kamoli igrati utakmice. Pokušat ćemo ga osposobiti da od drugog ili trećeg kola Lige za prvaka bude na terenu- rekao je trener Šibenke.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Zato u taboru Šibenke očekuju žestoku podršku s tribina:

- Split je trenutno u odličnoj formi i po mnogima favorit u ovoj utakmici, ali mi igramo na domaćem terenu i naravno da tražimo naše šanse za pobjedu. Također, pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i naprave odličnu atmosferu kao i inače- zaključio je Petar Šarić, mladi branič Šibenke.

Utakmica Šibenka- Split igra se u nedjelju u 19 sati.

25. travanj 2024 10:24