StoryEditorOCM
KošarkaUvjerljivo slavlje

Šibenka na Baldekinu svladala Alkar i ostvarila četvrtu pobjedu u nizu; Narančasti došli na domak play offa

Piše Krešimir Gulin
13. travnja 2022. - 19:51

Šibenka- Alkar 81:61 (28:8, 25:14, 17:20, 11:19)

Šibenka je i drugi put u Ligi za ostanak uvjerljivo svladala Alkar. U Sinju je bilo plus 22, na Baldekinu plus 20 za Šibenčane.

Narančastima je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda kojom se momčad trenera Damira Milačića promovirala u najozbiljnijeg kandidata za drugu ekipu koja će od trnja do zvijezda, odnosno iz Lige za ostanak u play off.

U starom dalmatinskom derbiju izostala je prava rezultatska draž, jer za dobar tango je potrebno dvoje, a ovaj put Sinjani nisu bili ravnopravan partner Šibenčanima.

Alkar je na Baldekin stigao ozbiljno oslabljen, bez ozlijeđenog Amerikanca Mc Glynna koji je najbolji igrač i strijelac Sinjana.

Da će napad gostiju 'štekati' osjetilo se već na početku utakmice. Gosti su realizirali svoj tek deseti napad. Šibenka je to znalački koristila, dobro trčala i postigla niz lakih koševa za vodstvo (10:0).

Pozvao je trener Alkara Vladimir Krstić minutu odmora, ali ni nakon toga se nije puno toga promijenilo nabolje za njegov momčad.

Nevjerojatno je s kojom lakoćom su gosti gubili lopte u napadu i omogućavali Šibenčanima lagane poene iz kontranapada. Već nakon šest minuta na semaforu je stajalo (19:4) za Narančaste, pa je Krstić potrošio i drugi time out.

Međutim, slobodni pad Alkara se nastavio, dok je Šibenka igrala kao u transu. S dvije trice kapetana Bašića i atraktivnim zakucavanjem Jambrovića domaći odlaze na 20 razlike (28:8) na isteku prve četvrtine.

I u drugoj četvrtini prednost Šibenke je rasla, a kako je igrao Alkar najbolje sugeriraju statistički podaci da su prvu tricu pogodili tek iz sedmog pokušaja, odnosno da su nakon samo 15 minuta imali čak 10 izgubljenih lopti. Jasno da je za takvu igru Alkara zaslužna i super kvalitetna izvedba Narančastih, koji su djelovali kao momčad iz vrha Lige za prvaka, a ne Lige za ostanak. Tako je momčad trenera Damira Milačića već u 17. minuti bila na plus 30 (49:19).

Ako ne i davno prije, u tim trenucima je umrla svaka neizvjesnost oko pobjednika...

- Lijep ugođaj i jako dobra utakmica za Šibenku. Očito smo s dva nova igrača (Thomas i Sinovec) dobili na širini rostera. Uspjeli smo zatvoriti utakmicu već na poluvremenu. Međutim, nisam gubio tlo pod nogama kad je bilo loše, ne smijemo poletjeti ni sada nakon četiri pobjede u nizu. Zahvaljujem publici na podršci, ali volio bih da bude još više ljudi u dvorani- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Šibenka- Alkar 81:61 (28:8, 25:14, 17:20, 11:19)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Martin Vulić, Josip Jurčević, Dino Vukušić.

Šibenka: Arslanagić (14), Thomas (11), Rebić (14), Bašić (5), Grgurica, Solomun (7), Antić, Jambrović (9), Pleadin, Paić (9), Sinovec (12).

Alkar: Jurela (2), Louiserre (12), Gizdavčić (3), Putnik, Krstanović (5), Lukačić, Šarić (6), Tomašević (2), Vučić (18), Jukić (3), Lisica (10).

image

Šibenka na Baldekinu uvjerljivo svladala Alkar

Nikša Stipaničev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

 

24. travanj 2024 11:10