StoryEditorOCM
Košarka‘stradali‘ slovenci

Šibenka konačno našla žrtvu! Trener Jurlina objasnio zašto ga ne brinu porazi u pripremnom razdoblju

Piše K. G.
14. rujna 2024. - 19:57

Košarkaši Šibenke ovog tjedna sudjelovali su na Liburnia kupu koji se igra u Opatiji.

Danas su u borbi za treće mjesto bili bolji od slovenskog prvoligaša, ekipe Zlatorog Laško rezultatom 111:81.

Kada se lomio rezultat sjajnu rolu odigrao je Filip Vujičić, koji je ovog ljeta na Baldekin stigao iz Dubrovnika.

Za Šibenku su igrali: Begić, Klarin, Vujičić (30), Paić (22), Badrak (14), Serdarušić (11), Junaković (9), Brajković (8), Pleadin (7), Jukić (6), Škugor (4).

Podsjetimo, Šibenka je u polufinalu izgubila od mađarskog prvaka Szolnokija tek u završnici utakmice, ponajviše zbog toga što su u zadnje tri i pol minute postigli samo jedan koša.

Niti protiv friškog slovenskog prvoligaša za Šibenku nije igrao slovenski internacionalac Miha Škedelj koji vuče ozljedu.

Inače, Narančasti su protiv Zlatoroga upisali tek drugu pobjedu u šest pripremnih utakmica koliko su igrali do sada. Međutim, takav skor ne brine previše mladog trenera Šibenke Roka Jurlinu:

- Pripremne utakmice nisu pravo mjerilo, jer treniramo zaista naporno. Momčad je praktički skroz nova i još uvijek se uhodavamo na stil igre kakav želimo gajiti. Do prvenstva su još dva tjedna i uvjeren sam kako ćemo se samo dizati. Već na ovom turniru pokazali smo određeni napredak. Dobro smo se nosili s eurokup momčadi kao što je Szolnoki, na koncu je rezultat bio nerealno visok. Također, mučimo se ozljedama i neki od projiciranih nositelja igre su nam van stroja- kazao je Jurlina za Sportsku televiziju.

Od samog dolaska u Šibenik govorite kako želite gajiti brzu košarku:

- Tako je! Usotalom, tako se igra u cijeloj Europi i mi moramo težiti da idemo ukorak s modernim trendovima-zaključio je nadareni kormilar Narančastih.

14. rujan 2024 19:58