StoryEditorOCM
Košarkaporaz u završnici

Šibenka još ne zna za pobjedu u Ligi za prvaka; Jambrović promašio slobodna bacanja za produžetak

Piše Krešimir Gulin
2. travnja 2023. - 20:03

Košarkaši Šibenke još ne znaju za slast pobjede u Ligi za prvaka. Protiv Furnira su upisali i četvrti poraz u isto toliko kola. Nadali su Narančasti prvom trijumfu protiv ekipe koja im je kvalitetom ‘al pari‘, međutim nisu uspjeli.

Nije momčadi trenera Damira Milačića pomogla ni činjenica što se na parket nakon dugog odsustva zbog ozljede vratio ponajbolji igrač Paić. Ali, bilo je vidljivo da je pauta ostavila traga na kapetanu Narančastih koji nije mogao dati doprinos koji je pružao tijekom cijele sezone.

Bila je to utakmica u kojoj je rezultat uglavnom bio na jedan posjed. Šibenka je silno patila zbog lošeg šuta za tri poena, ali je to kompenzirala odličnim napadačkim skokom.

S obzirom na tijek susreta, bilo je logično da se uđe u neizvjesnu završnicu. Dapače, odluka je pala u klasičnoj ‘penal završnici‘. Najprije je ruka zadrhtala najboljem igraču Furnira Paponji koji je promašio oba slobodna bacanja. Potom je Bjelanović napravio ishitreni faul nad Jambrovićem koji je dobio priliku da s linije slobodnih bacanja donese Šibenčanima produžetak, ali niti on nije bio mirne ruke, tako da su Zagrepčani odnijeli važnu pobjedu u borbi za peto mjesto uoči doigravanja.

Furnir- Šibenka 76:74 (25:24,17:17,13.16,21:17)

ZAGREB- Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 200. Suci: Franko Gracin, Teo Miletić i Antun Toni Reić.

Furnir: Kuzmanović (7), Jurić, Kalajžić (5), Nazor, Savić (8), Bjelanović (13), Bošnjak (10), Karahodžić (3), Paponja (21), Kos (9).

Šibenka: Skorić (6), Kakar (11), Bobek, Klarin, Pleadin (10), Howard, Brocić (11), Antić, Perković (13), Jambrović (21), Brajković, Paić (2).

02. svibanj 2024 22:47